Friss hírek

Bottas: Mindent megpróbáltam, de nem bírtam Vettellel

Bár mindent megpróbált, Valtteri Bottas végül nem tudta legyűrni Sebastian Vettelt a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon. A finn az eredménnyel nem csalódott, de úgy érzi, lesz feladata a Mercedesnek.

A finn versenyző a 3. helyről rajtolt a szezon második futamán, a vasárnapi verseny utolsó szakaszában pedig komoly nyomás alá helyezte az élen álló Vettelt.

Bottasnak egy komolyabb előzési kísérlete volt a német ellen, végül azonban be kellett érnie a 2. hellyel.

„Tényleg mindent megpróbáltam, hogy legyűrjem Vettelt” – mondta a finn versenyző.

„Nem segített, hogy a felzárkózásom során feltartottak a lekörözöttek. De ez nem lehet kifogás. Számomra egyszerűen túl korán ért véget a verseny, még 1 kör kellett volna. De nem okolhatom magam, mert nem tudtam volna gyorsabban menni.”

„Egyszer közel kerültem Seb autójához a féktávon, de a turbulens levegő nem segített, megcsúsztam, és hosszabb ívet kellett teljesítenem.”

„Természetesen tudtuk, hogy Sebastiannak a lágy gumikkal kell befejeznie a versenyt. Szóval tudtam, hogy problémái lehetnek a gumikkal a futam végén. Voltak is, láttam, de ez sem volt elég.”

Bottas elárulta, a második hellyel így is elégedett, ugyanakkor a Mercedesnek válaszokat kell találnia, a szombati időmérőn ugyanis képtelenek voltak felvenni a versenyt a Ferrarival.

„Két versenyen már túl vagyunk. Az ausztráliai gyenge verseny után elégedett vagyok a mostani eredménnyel, még ha nem is tudtam megfogni Vettelt. A második hely jó a bajnokság szempontjából, de a ponthátrány Vettelhez képest nem.”

„Egy dolgot viszont ki kell derítenünk: a versenytempó tekintetében egy szinten vagyunk a Ferrarival, de az időmérőn nem. Ez a hullámzó teljesítmény nem világos számunkra. Ezért a taktika a Ferrarival szemben nagyon egyszerű: minden tekintetben jobbnak kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!