Friss hírek

Bottas mindent megtesz, hogy legyűrje Vettelt

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Azok után, hogy ismét visszanyerte önbizalmát Mercedesében, Valtteri Bottas mindent elkövet azért, hogy legyűrje Sebastian Vettelt a világbajnoki pontversenyben.

A finn versenyző bevallottan nehéz időszakon ment keresztül a közelmúltban, Japánban azonban a 4. helyen ért célba, és miután Vettel műszaki hiba miatt kiesett, 13 pontra megközelítette a Ferrari ászát.

„A verseny jó volt – azt gondolom, összességében az egész hétvége sokkal jobban alakult” – mondta Bottas a Japán Nagydíj leintése után.

„Jobban éreztem magam az autóban, enyém volt a futam leggyorsabb köre is, ami mindig jó. Szóval nagyon várom már Austint, újra nyerni szeretnék. Keményen nyomom továbbra is.”

„A második hely [a bajnokságban] kétségkívül jó cél. Nem olyan, mint a vb-címért harcolni, hiszen a dolgok nagyon jónak tűnnek Lewis esetében, de mindent megteszek azért, hogy megszerezzem a második helyet.”

Bottas a verseny végén közel tudott kerülni a dobogós eredmény eléréséhez, Daniel Ricciardóval azonban végül nem bírt.

„Nagyon közel kerültem hozzá. A tempó igazán jó volt a végén, és erre számítottunk is a taktika miatt. Szóval voltak lehetőségek a végén, de nem maradt elég kör. Kár érte, szerintem egészen tisztességes versenyt futottunk. És a 4. hely ezért nem a legjobb jutalom.”

„Kétségkívül sokat tanultam idén, és ezen a hétvégén is tanultam valamit. A hátralévő néhány versenyre fókuszálok, megpróbálom a legtöbbet kihozni ezekből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!