Friss hírek

Bottas: Minket is meglepett

A Mercedesnél arra számítottak, hogy a pole pozícióért harcolhatnak a kínai időmérőn, de nem tudták felvenni a versenyt a Ferrarival.

Bottas szerint nem csak a gumiválasztás miatt maradnak el a vetélytársaktól.

„Minket is meglepett. Nem nagyon tudom megmondani, hogy mi az oka annak, hogy ez így alakult, de gyorsabbak voltak annál, mint amire számítottunk. Főleg ultralágyon.” – kezdte.

A versenyre melegebb időt jósolnak, így lágykeverékkel indul a finn is.

„Az eddigiek alapján már láthattuk, hogy idén mi a keményebb keverékeken vagyunk egy kicsit jobbak, és minél lágyabbra váltunk, annál kevésbé nyerünk vele. Van még mit tennünk azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a gumikból, de ez a jó az autónak. Holnap melegebb lesz, de azt még nem tudjuk, ez miként hat majd ránk. Sem negatívumnak, sem pozitívumnak nem tartom ezt. Így mi is lágyon rajtolunk, mint a többiek az élen.”

A Mercedesnél sem gondolták volna, hogy nem tudják felvenni a versenyt a Ferrarival.

„Azt hittük, hogy ma a pole pozícióért harcolunk, de ez határozottan nem volt elérhető számunkra. A gumikkal kapcsolatban még van teendőnk, hogy mindent kihozzunk belőlük egy körön, de ez akkor sem fél másodperc. Éreznéd, ha ennyiről lenne szó.”

Bottas azt is elárulta, a pálya melyik szakaszán jobbak a vetélytársak.

„Nagyon jó autójuk van, pláne a hosszú kanyarokban. Az 1-es és 2-es kanyarokban rengeteget nyernek velünk szemben, az egyenesekben pedig nincs eltérés a sebesség tekintetében, így megtudják tartani azt az előnyt, amit a kanyarokban szereznek.”

Valtteri Bottas a második sorból rajtol holnap.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!