Bottas: Mintha én veszítettem volna el a vb-címet - F1VILÁG.HU

Bottas: Mintha én veszítettem volna el a vb-címet

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője vegyes érzésekkel búcsúzik csapatától: büszke a közösen elért eredményekre, az Abu Dhabi Nagydíj után viszont csalódott, amiért csapattársa, Lewis Hamilton nem nyerte meg a bajnoki címet.
2021 Abu Dhabi Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek

Bottas nagyon együttérzően nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíjat követően, miután Hamilton az utolsó körben elveszítette a csatát Max Verstappennel szemben, így nem ő, hanem a holland lett a 2021-es szezon világbajnoka. 

„Természetesen mindkét bajnoki címet meg akartuk nyerni” – nyilatkozta Bottas. „Óriási, hogy megnyertük újra a konstruktőrit, de ugyanakkor fáj, hogy Lewis nem győzött a versenyzők bajnokságában. Nekem is fáj, mert úgy érzem, az, hogy elveszítette, olyan, mintha én vesztettem volna el.”

„Le vagyok sújtva, mert úgy érzem, hogy ma megérdemelte” – folytatta. „Remek rajtja volt, remek versenye, aztán így megváltoztak a dolgok. Ilyen a sport, így mennek a dolgok és néha ellenünk, néha mellettünk van a szerencse, de a mai nem a mi napunk volt.”

„Vegyesek az érzéseim, örülök a konstruktőri címnek és büszke vagyok, ugyanakkor együttérzek Lewisszal.”

Bottas az Abu Dhabi Nagydíjon búcsúzott a Mercedestől, jövőre ugyanis már az Alfa Romeo színeiben versenyez majd. 

„Most itt az idő valami újhoz, és nagyon büszke és hálás vagyok azért, amit elértünk együtt” – mondot köszönetet a finn. „Remek dolgokat vittünk véghez. Talán nem ez volt a legjobb befejező futam, de a teljes képet kell nézni – 5 konstruktőri címet szereztünk meg.”

„Lewisszal mi voltunk a legsikeresebb csapattársak a Forma-1 történetében, szóval szomorú vagyok, hogy elmegyek, de várom már a jövőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!