Friss hírek

Bottas: Motorcsere és baleset a spielbergi nyitónapon

Nagy balesetet szenvedett a Forma-1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzésén a Mercedes rutinos versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn pilóta a pálya 6-os kanyarjában elveszítette uralmát autója felett, és nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. Bottasra a becsapódáskor mintegy 25G-s erők hatottak, ezért az ütközés után a pálya orvosi központjába szállították kivizsgálásra.

Szerencsére hamar kiderült, a Mercedes versenyzője nem sérült meg a balesetben, ám az kétségtelen, hogy döcögősen alakult a spielbergi nyitónap számára: a baleset előtt, még a nyitóedzést megelőzően ugyanis motort is kellett cserélni autójában.

Hirdetés
 

„Elég nagy ütést kaptam a második edzésen, de minden rendben velem, nincsenek fájdalmaim” – mondta a finn pilóta.

„Sűrűn voltak széllökések ma odakint, és szerintem nekem sikerült megtalálnom őket. A kanyarok elég trükkösek voltak, és nagyon büntették még az apró hibákat is. De azt kell mondjam, hogy én kedvelem az olyan pályákat, ami bünteti a hibákat. Ettől csak még izgalmasabb az egész.”

„A baleset előtt, még délelőtt probléma volt a motorommal is, ami miatt az első edzésre vissza kellett rakni a régit. Ez egy kicsit hátráltatott, de a beállításokat tekintve sikerült tiszta irányt találni.”

Bottas azt mondja, úgy érzi, sikerült jó beállításokat találniuk, így magabiztosan várja a folytatást.

„A második edzésre elég sokat változtattunk az autón, és az sokkal jobbnak is tűnt – egészen a balesetig. Szóval összességében jók az érzéseim az autó teljesítményével kapcsolatban, de más csapatok is gyorsak.”

„Forró hétvége lesz, főleg vasárnap, és a fékek, illetve a motor hűtését tekintve a határon leszünk majd. Szerintem a köridők tekintetében is szoros lesz, szóval szórakoztató időmérő vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!