Bottas: Nagy előrelépésre lesz szükségünk - F1VILÁG.HU

Bottas: Nagy előrelépésre lesz szükségünk

HIRDETÉS
Nagy előrelépéseket kell tennie a Mercedes Forma-1-es csapatának a szombati, harmadik szabadedzésen, ha az időmérőn harcba akar szállni a Ferrarival – ezt az istálló finn versenyzője, Valtteri Bottas nyilatkozta.
2019 Belgium Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

A szerződését nemrég 2020 végéig meghosszabbító Bottas a 3. legjobb idővel zárta a Belga Nagydíj pénteki edzésnapját, hátránya azonban bő 8 tizedmásodperc volt az élen végző Charles Leclerchez képest.

A Ferrari autójának szemmel láthatóan fekszik a spái versenypálya, habár az olasz istálló versenyzői biztosak abban, a Mercedesek felzárkóznak majd szombaton. Bottas szerint viszont komoly fejlődésre lesz szükség ahhoz, hogy versenyre keljenek a maranellóiakkal.

„Mielőtt megérkeztünk ide, már tudtuk, hogy a Ferrari erős lesz, akárcsak a Red Bull. Viszont a Ferrari ma nagyon erős volt, gyakorlatilag kinyírtak bennünket az egyenesekben” – mondta a finn pilóta az edzésnap végén.

„Nyilván megpróbálunk annyi teljesítményt nyerni, amennyit csak lehet szombatra, de nagy előrelépésekre lesz szükség, ha meg akarjuk verni őket. Viszont legalább a második edzésre már sikerült elég komoly fejlődést elérni, szóval szorosabb lesz.”

„Összességében elég sima nap volt. Jó ismét vezetni, ez a pálya pedig nagyon élvezetes. Jól éreztem magam, sikerült sima programot futni.”

Bottas azt mondja, bár döcögősen indult a nap, a második szabadedzésen már jó volt vezetni a Mercedes autóját.

„Az első edzésen elég trükkös volt az autó a kanyarokban, nagyon alulkormányzott volt, de szerencsére sikerült megoldani, már sokkal jobb a helyzet. Úgy tűnik, rendben van a kanyarokban, nincsenek komolyabb gondok, az autó rendben van. A legtöbb teljesítményt az egyenesekben veszítjük. Talán le vagyunk maradva egy kicsit a motorerő tekintetében, de nagyobb is a légellenállásunk.”

Bottas és a Mercedes nemrég bejelentették, 2020 végéig meghosszabbították partnerségüket, a rutinos versenyző pedig azt mondja, ez motiválni fogja őt a szezon hátralévő részében.

„Nyilván egy ilyen dolognak csak pozitívumai vannak, nagyon motiváló a szezon hátralévő részére. Segít az, hogy már tisztázódott a dolog, nem lesz ott az az extra nyomás.”

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!