Friss hírek

Bottas: Nagyobb lett volna a feszültség a Mercedesnél, ha nem vagyok csapatjátékos

A Mercedestől a tavalyi szezont követően távozott Valtteri Bottas azt mondja, kétségkívül nagyobb feszültséget generált volna csapaton belül, ha nem lett volna csapatjátékos Lewis Hamilton oldalán.

A finn pilóta a 2017-es évben érkezett a német istállóhoz, ahol 5 szezont töltött el. Ezen időszakban 5 konstruktőri bajnoki címhez segítette hozzá a Mercedest, miközben Lewis Hamilton 2017 és 2020 között 4 egyéni világbajnoki címet nyert.

Bottas elismerte, egyfajta kudarcként éli meg, hogy nem sikerült elérnie álmát az elmúlt években, és egyszer sem tudott a legjobb lenni.

Hirdetés
 

„Mert végső soron az embernek gyerekkora óta ez a célja, ez az álma” – mondta a finn versenyző a Beyond The Grid című podcastben.

„És sokszor nagyon erősen ott volt a fejemben célként, olyan erőként szolgált, mely kemény munkára sarkallt. Bármit is tettem nap mint nap, ezért volt. Én akarok lenni a legjobb. Bajnok akarok lenni. Szóval igen, bizonyos szempontból úgy érzem, hogy elbuktam, mivel nem sikerült elérnem ezt a Mercedesszel.”

„Másfelől viszont minden tőlem telhetőt megpróbáltam. Mindent beleadtam, csak épp nem adta ki – legalábbis egyelőre. Még tart a pályafutásom, és ebben az őrült sportban, a Forma-1-ben soha nem tudhatjuk, mi jön ezután.”

Amikor a finn pilótát megkérdezték arról, jobbak lettek-e volna az esélyei a bajnoki címre, ha nem akkora csapatjátékos, és a saját érdekeit helyezi a legtöbbször előtérbe, Bottas azt válaszolta, egyáltalán nem biztos abban, hogy több sansza lett volna a trófea elhódítására.

„Bárcsak tudnám erre a választ. Hogy ha volt valami, amit másképp csinálhattam volna, az milyen hatással lett volna az esélyeimre. Minden, amit tudok, hogy ha nem lettem volna ekkora csapatjátékos, akkor nagyobb lett volna a feszültség csapaton belül. Kevesebb kooperáció lett volna köztem és Lewis között. És ez hosszú távon azt jelentette volna, hogy nem értünk volna-e csapatként olyan jó eredményeket, mint amilyeneket végül sikerült.”

„Mert ha megvan a harmónia, és össze tudunk dolgozni, akkor hosszú távra törekszünk, a csapat érdekeit tartjuk szem előtt. Együtt fejleszthetjük az autót, és nyíltan megbeszélhetünk dolgokat. Én mindig próbálok erre gondolni.”

„Ráadásul mindig ott volt tényezőként az, hogy mindig csak egyéves szerződésem volt, szóval ki tudja, mi történt volna, ha elkezdek játszadozni? Mi lett volna, ha nem tudván, mit tartogat a jövő, elkezdek nem hallgatni a csapatra, vagy a csapat utasításaira. Ez is mindig tényező volt.”

Bottas 2022-ben az Alfa Romeo csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!