Friss hírek

Bottas: Nagyon csalódott vagyok…

Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Eifel Nagydíj után a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn a pole-ból rajtolhatott, a versenyt azonban egy műszaki hiba miatt nem tudta befejezni.

Bottas a rajtnál megőrizte a vezetést csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, később azonban, amikor elkezdett szemerkélni az eső, hibázott, átengedve ezzel az első helyet az angolnak.

Nem sokkal később aztán Bottas motorprobléma miatt kiállni kényszerült – miközben Hamilton megnyerte a nürburgringi viadalt.

„Nagyon csalódott vagyok” – mondta a versenyt követően a finn pilóta.

„Nem akartam könnyen adni a győzelmet, szerintem ezt az első kanyarban is megmutattam.”

„Nyilván később jött az az elfékezés, mivel néhány kanyarban elkezdett szemerkélni az eső. Utána viszont még jó meccsnek ígérkezett, és teljesen nyitott volt a dolog.”

„A virtuális biztonsági autós szakasz alatt viszont elkezdtem veszíteni a motorerőből, és nem is sikerült orvosolni a problémát. A csapat pedig szólt, hogy álljak ki.”

Bottas hátránya így 69 pontra nőtt a futamot megnyerő Lewis Hamiltonnal szemben. Amikor arról kérdezték, hogyan látja most bajnoki esélyeit, a finn röviden így felelt: „Soha nem tudhatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!