Bottas: Nehéz a mai F1-ben egyéniségnek lenni - F1VILÁG.HU

Bottas: Nehéz a mai F1-ben egyéniségnek lenni

Valtteri Bottas szerint a Forma-1 nagyvállalatok uralta világában a pilótáknak nincs könnyű dolguk megmutatni a valódi személyiségüket. Ő már túl van ezen a ponton, így boldogan vállalja fel saját magát.

Látványos átalakuláson ment keresztül az utóbbi egy-két év során Valtteri Bottas. A Forma-1-ben 2013 óta versenyző finn pilótát visszafogott és hideg stílusa miatt sokáig „Robottas” néven illettek, a jelenlegi énje azonban nem is lehetne távolabb a robotra emlékeztető egykori változatától. Az új Bottas már a lazaság megtestesítője: az Ausztrál Nagydíj paddockjában mullet frizurával, Tom Selleckre emlékeztető bajusszal, valamint trikóba és strandpapucsba öltözve jelent meg. Szokatlan megjelenése kapcsán arról nyilatkozott, ilyen merész húzáshoz régebben egész biztosan nem lett volna mersze. Érzése szerint az F1 túlságosan üzleti környezete miatt sok fiatal pilóta sem meri ezt megengedni magának.

„Újocnként nem jöttem volna trikóban és papucsban a paddockba, még néhány évvel ezelőtt sem. Most már egy kicsit könnyebb. Nem veszem magam túl komolyan. Változnak az idők, de újoncként a rendszerbe kerülve lényegében arra is megtanítanak, hogyan viselkedj. Egyszer azonban eljön az a pont, amikor azt mondod: Dolgozd fel!”.

 

Bottas szerint az utóbbi évtized során csak egy maréknyi versenyző vállalta fel az igazi énjét a paddockban, amit sajnálatosnak tart.

„A pályán nehéz észrevenni a pilóták igazi személyiségét. Nyilván a pályán kívül láthatók az igazi jellemvonások, amikor kicsit jobban megismerjük egymást. Az szinte szabványosított, ahogy az interjúkat csináljuk és a szponzorokkal találkozunk. Az utóbbi tíz év során néhány ember volt – például Daniel Ricciardo – aki megmutatta a valódi énjét. Ez van, hiszen ez egy komoly üzlet, nagy vállalatokkal és sok pénzzel.”

Bottas januárban új szintre emelte önmaga felvállalását, amikor a GP Racingnek adott interjúja kapcsán anyaszült meztelenül vett részt a fotózáson. Mint mondta, a publikum véleményével nem foglalkozott, de a végeredménnyel elégedett.

„Nem hallottam vissza semmilyen reakciót, nem tudom, mit beszéltek róla az emberek. A Bajnokok Tornája idején, Svédországban megcsináltuk az interjút, aztán bíztam abban, hogy jó munkát fognak végezni” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Nehéz a mai F1-ben egyéniségnek lenni
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!