Friss hírek

Bottas: Nehéz körülmények, kiváló kör!

Idei második, Forma-1-es pályafutása nyolcadik rajtelsőségét szerezte az Azeri Nagydíj szombati időmérő edzésén Valtteri Bottas.

A Mercedes versenyzője csapattársát, Lewis Hamiltont, valamint a ferraris Sebastian Vettelt gyűrte le a kvalifikáció mindent eldöntő utolsó etapjában.

A finn versenyző természetesen nagyon örül az eredménynek – főleg annak tudatában, hogy az időmérő elején még a Ferrarinak állt a zászló.

„Nagyon boldog vagyok, remek érzés volt megcsinálni az utolsó körben! Igazán remek kör volt” – mondta a finn.

„A Ferrari igazán erős volt, de csapatként nagyon jó munkát végeztünk. A gumik felmelegítése egyre trükkösebbé vált. Nem terveztük, hogy ilyen későn körözünk itt, de valahogy csak sikerült működésre bírnom őket.”

„A pénteki és a szombati edzés után láthattuk, hogy a Ferrari rendkívül gyors, mint ahogy a Red Bull is. Az időmérő elején gyakorlatilag még elérhetetlennek tűntek. De nem adtuk fel. A végén Charles [Leclerc] kicsúszott, és minden az utolsó körben dőlt el. Szóval nagyon elégedett vagyok az elért eredmény miatt.”

„Mivel csúszott a program, sokkal hűvösebb volt, úgyhogy a gumik működtetése nem volt egyszerű. És amikor minden egy körön dől el egy ilyen pályán, a szélárnyék elég fontos, és sikerült elég jó távolságot tartanom az előttem lévőhöz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!