Bottas: Nehéz lesz boldogulni a gumikkal vasárnap

A leggyorsabb volt pénteken, mégis a Mercedes autójának nem megfelelő egyensúlyára panaszkodott Franciaországban Valtteri Bottas – akárcsak csapattársa, Lewis Hamilton.

Az ezüstnyilak remek tempóval rukkoltak elő pénteken, Le Castellet-ben, ám ahogy a mezőny többi tagja, úgy ők is sokat küszködtek az abroncsokkal, ami az autó egyensúlyára volt negatív hatással.

Bottas ennek ellenére a leggyorsabb lett pénteken, noha tudja, sokat kell még dolgozniuk.

Hirdetés
 

„Nem volt könnyű az elején: délelőtt mindenki küszködött, a pálya ugyanis sokkal csúszósabb volt, mint általában” – mondta a finn versenyző.

„De aztán gyorsan felgumizódott, körről-körre éreztem a javulást, főleg a kanyarokban. Minél jobban javult a pálya, annál jobb lett az autó egyensúlya is.”

„Az egyensúllyal kapcsolatos problémák ellenére az autó gyors volt rögtön, ami kezdetnek mindig remek. Sikerült jó változtatásokat eszközölni az edzések között is, és sokkal kényelmesebben éreztem magam a második gyakorláson – ennek is köszönhető, hogy jobb lett a köridő.”

Bottas hozzátette, a nagy meleg sem segít a helyzeten, így a vasárnapi versenyen nehéz lesz boldogulni az abroncsokkal.

„Nagyon meleg van odakint, és ennél csak melegebb lesz, úgyhogy a gumikkal a határon leszünk, főleg a vasárnap. Még küszködünk az egyensúllyal az egész körben, úgyhogy alaposan megnézzük az adatokat, hogy lássuk, min javíthatunk szombatra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!