Friss hírek

Bottas: Nem azért lassítottam, hogy kiszúrjak Hamiltonnal!

Nem azért lassított le Valtteri Bottas a Forma-1-es Osztrák Nagydíj utolsó előtti körében, hogy kiszúrjon csapattársával, a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonnal.

A verseny hajrájában a 2. helyen haladó Lewis Hamilton 5 másodperces időbüntetést kapott az Alexander Albonnal való ütközés miatt, ezért fontos lett volna számára, hogy minél nagyobb előnyt kiautózzon az őt üldözőkkel szemben.

A hatszoros világbajnok viszont jobb tempót nem tudott autózni, mint az élen haladó Bottas, aki ráadásul a 70. körben jelentősen lelassított, mielőtt az utolsó körben ismét rákapcsolt.

Hamiltont végül a 2. helyről a 4. pozícióba sorolták vissza, így Charles Leclerc és Lando Norris is elé tudott kerülni a büntetés miatt.

Amikor Bottast a verseny után megkérdezték arról, miért lassult le 2,5 másodperccel a korábbi körökhöz képest, a finn elárulta: az utolsó körre készült, megpróbált ugyanis egy leggyorsabb kört futni a bónuszpontért.

Emellett a Daniil Kvyat kiesése miatt meglengetett sárga zászlók is szerepet játszottak.

„Ha az ember az élen halad, természetesen minimalizálni akarja a kockázatot” – mondta Botas.

„És nyilván legalább fél másodperccel, de inkább többel le kell lassulni a dupla sárga zászlóknál. Én így tettem.”

„És aztán tudtam azt is, hogy lesz lehetőségem menni a leggyorsabb körért, amit butaság volna nem megtenni, még ha nem is használhattuk a kerékvetőket – de legalább meg kellett próbálni a határokon belül. Szóval töltöttem az akkumulátorokat.”

Hamilton a futam után azt mondta, biztos benne, Bottas nem akart kiszúrni vele.

„Őszintén szólva tudom, hogy Valtteri jobb ember, mint néhány más versenyző, hiszen nagyon szoros munkakapcsolatban voltunk az elmúlt pár évben. Szóval ez meg sem fordult a fejemben, eszembe sem jutott, hogy ilyet tenne” – mondta a brit pilóta.

„Tudom, hogy nem tenne ilyet. Ő egy igazi versenyző, erőből akar győzni. És elhiszem, ha ezt mondja, még ha nem is kellene mondania.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!