Friss hírek

Bottas: Nem értem, mi történt ma

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája nem érti, hogy miért nem volt versenyképes a Forma-1-es Portugál Nagydíjon azok után, hogy a futam korai szakaszában vezette is a versenyt.

Bottas a rajtot követően megelőzte csapattársát, Lewis Hamiltont, habár a brit elmondta, különösebben nem védekezett a finnel szemben, mert úgy gondolta, később meg fogja őt előzni. 

Nem sokkal később Carlos Sainz is elment Bottas mellett, azonban a McLaren tündöklése nem tartott sokáig, a Mercedesek megelőzték őt. A finn pilóta nemsokára azonban visszacsúszott a 3. helyre, amikor Hamilton elment mellette. 

„Az első kör elég jól sikerült” – mondta Bottas. „Egészen enyhén esett az eső, és úgy éreztem, a lágy gumik jobban működnek. Aztán Sainz elment mellettem. Időbe telt, mire a közepes gumikat megfelelő hőmérsékletre hoztam, de utána valóban jól ment.”

„De aztán nem tudom, mi történt. Ma egyszerűen nem volt meg a tempóm. És nem értem, hogy miért volt ez így.”

„Olyan gyorsan felzárkózott [Hamilton], nem volt mit tennem” – mondta. „Keményen nyomtam, de nem tudtam gyorsabb lenni.”

Bottas lágy abroncsokat kért a csapattól, azonban kemény keverékeket kapott. A finn szerint ez végül nem változtatott semmin, a lágy gumikkal sem lett volna jobb a helyzete. 

„Nem gondolom, hogy ma nagy különbséget jelentett volna” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!