Friss hírek

Bottas nem érti, miért nem tudta tartani a lépést Hamiltonnal

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, fogalma sincs, miért nem tudta tartani a lépést az időmérő edzés hajrájában csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

A finn versenyző remek formában kezdte az Orosz Nagydíj hétvégéjén: pénteken mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt, és az időmérőn is joggal bízhatott a pole pozíció megszerzésében.

Pláne úgy, hogy Hamiltonnak egyáltalán nem ment simán a kvalifikáció, és kis híján kiesett a Q2-ben, miközben Bottasnak nem voltak komolyabb problémái.

A Q3-ban aztán Hamilton mégis pályacsúccsal szerezte meg a rajtelsőséget, Bottas pedig még Max Verstappennel szemben is alulmaradt, és bő 6 tizedes hátrányt szenvedett el csapattársához képest.

„Ami engem illet, nem sok minden történt az időmérőn. Elég simán ment az egész. Szerintem elég szerencsés voltam, hogy a történések nem voltak hatással rám” – fogalmazott a Mercedes versenyzője az időmérőt követően.

„A Q1 és a Q2 is igazán jó volt. Az autó remekül tempó is ott volt, csak épp a Q3-ban nem.”

A finn versenyző az időmérő utolsó szakaszában meg tudta ugyan javítani a Q2-ben futott legjobbját, Hamilton azonban sokkal nagyobbat lépett előre.

„Trükkös volt a Q3. Az első etapban nem éreztem úgy, hogy a gumik készen állnak. Az utolsó kanyarból kijövet, a gyorskört megkezdve eléggé megcsúsztam, szóval veszítettem pár tizedet a 2-es kanyarig. A 2-es kanyar után pedig jelentős túlkormányzottság jelentkezett, és az abroncsok csak a kör vége felé keltek életre.”

„Szóval csak vártam a második etapra. Ott nem voltak ilyen jellegű hibák. A 2-es kanyarban egy kicsit talán blokkoltak a kerekek és szélesen fordultam. De hogy őszinte legyek, nem igazán értem, miért nem tudtam hozni Lewis idejeit a Q3-ban.”

„Nem éreztem azt, hogy nőtt a tapadásom a korábbi szakaszokhoz képest. Szerintem még a Q2 is jobbnak tűnt. Szóval van pár kérdőjel bennem, hogy mi is történt.”

Bottas aztán nevetve hozzátette, figyelembe véve, hogy milyen hosszú út vezet a rajt után az első komoly féktávig, talán jobb is, hogy csak a 3. helyről rajtol.

„Talán csak játszadoztam, és a 3. helyről akartam indulni…” – mondta a Mercedes-pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!