Bottas: Nem ez volt a legjobb időmérőm - F1VILÁG.HU

Bottas: Nem ez volt a legjobb időmérőm

Annak ellenére, hogy az idei szezonban már az ötödik pole-pozícióját szerezte Valtteri Bottas, elmondás szerint volt már jobb időmérője is Forma-1-es pályafutása során.

Bottas mindössze 26 ezredmásodperccel tudta legyőzni újdonsült csapattársát, George Russellt, így a finn vezetésével alakult ki az újabb Mercedes első sor. Az elért eredmény ellenére mégsem elégedett.

„Természetesen más helyzet egy új csapattárs ellen időmérőt nyerni. A saját feladatomra koncentráltam és semmi másra nem akartam az energiám pocsékolni. Szerintem jól sikerült.” – kezdte Bottas.

„Stratégiailag nagyszerű időmérőn vagyunk túl, hiszen Russell lett a második. Jó érzés a pole pozíciót megszerezni, de nem ez volt életem legjobb időmérése” – fogalmazott önkritikusan a finn.

A vasárnapi futammal kapcsolatban elmondta, hiába van három hosszú egyenes sok előzési ponttal, szerinte ezekkel az autókkal nem fognak tudni közel maradni egymáshoz.

„Még nem ismerjük, milyen itt versenyezni, mint ahogy azt sem, milyen versenyünk lesz. Nem mondanám, hogy könnyű követni a másikat – ezért örülök a pole-ból való rajtolásnak.”

„Remélhetőleg szórakoztató versenyünk lesz ezen a huplis, csavarokkal teli Mickey Egér-pályán.”

Bottas és Russell is a közepes abroncsokon rajtol majd vasárnap, miközben a harmadik helyet megszerző Verstappen egyel lágyabb keverékeken áll fel a rajtrácsra.

„Verstappennek előnye lehet a rajtnál, de hosszabb távon a mi startégiánk kifizetődőbb” – mondta Bottas.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!