Bottas nem gondolta, hogy ekkora a Ferrari hátránya - F1VILÁG.HU

Bottas nem gondolta, hogy ekkora a Ferrari hátránya

HIRDETÉS
Valtteri Bottas idei 3. pole pozícióját szerezte meg az F1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont.
Fotó: Mercedes

Bottas magabiztos győzelmet aratott az időmérő edzésen Barcelonában – még csapattársa sem jelentett veszélyt a pole pozíciójára: 1:16.979-es időeredménnyel szerezte meg az első rajtkockát, míg Hamilton hátránya több mint 6 tizedmásodperc volt mögötte.

„A-tól Z-ig élveztem az időmérőt. Jó érzés, amikor az autó azt csinálja, amit vársz tőle. Minden fejlesztésünk tökéletes, minden beállításunk tökéletes, egyszerűen minden klappolt” – nyilatkozta elégedetten a finn.

„Hamiltonhoz képest túl nagy különbség ez ahhoz, hogy reális legyen. Nálam minden stimmelt, Lewisnál biztosan valami félrement.”

A brit pilótának valóban gondjai voltak: a töltéssel, majd a forgalom miatt küszködött, ezért nem sikerült összeraknia egy jó kört. A vasárnapi versenyen azonban már veszélyt jelenthet Bottasra nézve, aki elmondta, ha kell, küzdeni fog csapattársa ellen a futam kezdetén. 

„Mindent meg fogok tenni annak értekében, hogy megtartsam a vezető pozíciót.”

Bottas elárulta, nem gondolta volna, hogy a Ferrari ekkora hátrányban lesz mögöttük: „Azt kell mondjam, amikor láttam az időket, arra számítottam, hogy a Ferrari közelebb lesz.”

„A téli tesztek alapján is úgy tűnt, hogy ez a pálya fekszik nekik. De a tegnapi edzés óta jó formában voltunk. Jó munkát végeztünk, jó irányba haladtunk az autó teljesítményével” – összegezte a finn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!