Friss hírek

Bottas nem hagyja, hogy megzavarják a pletykák

Nem tárgyalt még az esetleges folytatásról csapatával, a Mercedesszel Valtteri Bottas, habár az elmúlt napokban olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint az idei szezont követően távoznia kell az istállótól.

Bottas helyére George Russell pályázik a legnagyobb eséllyel, német és olasz sajtóinformációk szerint pedig Toto Wolff csapatfőnök mostanra eldöntötte, a 2021-es évad végén le is cseréli a finn pilótát.

A Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Bottas ugyanakkor azt mondta, még „nem gondolkodott el alaposan” a dolgon, egyelőre ugyanis a teljesítményére szeretne összpontosítani.

„Nyilván az ember nem mindig zárhatja ki a zajt, és minden szezon során ugyanaz történik: ugyanazok a kérdések, ugyanazok a spekulációk. Ez is része ennek a sportnak” – mondta a rutinos versenyző, aki még 2017-ben csatlakozott a Mercedeshez a világbajnok, Nico Rosberg visszavonulása után.

„Azt hiszem, még túl korai, hogy erre részletesen válaszoljak. Nem igazán vitattuk még meg a dolgokat a Mercedesszel, de ez is meg fog történni. Most tényleg a következő három versenyre akarok fókuszálni, és meglátjuk majd utána – de jelenleg nincs mit mondanom.”

Bottas számára nehezen indult a 2021-es szezon: az első 6 versenyen mindössze 3 dobogós eredményt szerzett, és jelenleg mindössze a 6. helyet foglalja el a tabellán.

„Gyakran beszélünk Totóval, ez teljesen szokványos dolog. De azt megerősíthetem, hogy – legalábbis nekem – senki sem szólt [arról, hogy távoznia kell], szóval ez nem igaz, pusztán spekuláció.”

„Meggyőződésem, hogy ezek a spekulációk teljesen alaptalanok. Az emberek próbálnak sztorikat kreálni, csak a kattintás miatt. Így megy ez…”

A Mercedes általában a nyári szünet környékén kezdett el egyeztetni Bottasszal az elmúlt években, legutóbbi szerződését 2021 augusztusában jelentették be.

„Az egész az adott szezontól, a csapat általános helyzetétől függ, hogy néznek-e más opciók után, vagy egyáltalán nem” – magyarázta a finn. „Volt, hogy korábban, máskor később történt meg. De minden, amit elmondhatok, hogy erre a három versenyre akarunk most fókuszálni. Csapatként sok munkára lesz szükségünk, mielőtt meghozunk egy közös döntést.”

„Így érzek jelenleg, és nem igazán engedtem meg magamnak, hogy túl sokat agyaljak ezen, mert az kizökkentheti az embert, ezt megtanultam. Egy ponton persze eljön a pillanat. De most egyszerűen csak versenyeket akarok nyerni, és olyan eredményeket akarok elérni, amiket célul tűztem ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!