Bottas: Nem leszek Hamilton vízhordója

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes) and Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W4T9ZF7N2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, biztos benne, ha ő lett volna elöl a múlt hétvégi Német Nagydíjon, akkor csapattársa, Lewis Hamilton sem lendülhetett volna támadásba ellene.

A német istálló kettős győzelmet aratott a hockenheimi versenyen, a verseny végén pedig a második helyen haladó Bottast megkérték arra, ne támadja csapattársát, Hamiltont az elsőségért.

Bottas a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, teljes mértékben megérti a csapat döntését, és nem tart attól, hogy mostantól vízhordó lesz a vb-címre pályázó Hamilton mögött.

„Hiszem, hogy továbbra is harcolhatunk egymással” – mondta a finn versenyző a Hungaroringen. „Nincs olyan jellegű terv, hogy másodhegedűs leszek.”

„Továbbra is egyenlő feltételek mellett versenyezhetünk – de persze majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon további része, és főleg a bajnokság vége.”

„Visszatérve a hockenheimi esetre: azt gondolom, a csapat számára nehezen alakult a három egymásutáni verseny, sok pontot veszítettünk az első körökben történt balesetek miatt. Németországban párszor egymás mellé kerültünk, a csapat pedig szerette volna, ha mindkét autóval pontokat szerzünk.”

Bottas hozzátette, biztos abban, hogy a Mercedes hasonló taktikát alkalmazott volna akkor is, ha ő van elöl, nem pedig Hamilton.

„Biztos vagyok abban, hogy ugyanígy tettek volna, ha én vagyok elöl.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS