Bottas: Nem mutatna jól, ha Russell legyőzne - F1VILÁG.HU

Bottas: Nem mutatna jól, ha Russell legyőzne

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas jól tudja, nem festene túl jó képet róla, ha a Lewis Hamilton helyére beugró George Russell gyorsabb lenne nála a hétvégi Szahíri Nagydíjon.
2020 Sakhir Grand Prix, Thursday – LAT Images Valtteri Bottas George Russell Mercedes

Hamilton nem állhat rajthoz a Forma-1-es bajnokság következő futamán, miután kiderült, megfertőződött a koronavírussal. A hétszeres világbajnok autóját így George Russell vezeti majd, akit a Williamstől kért kölcsön a Mercedes.

Bottas idén nemigen tudta tartani a lépést Hamiltonnal, bár tény, többször balszerencse is hátráltatta. A finntől viszont Bahreinben megkérdezték, mit jelentene jövője szempontjából az, ha Russell legyőzné őt hétvégén.

„Nem igazán gondolkodtam ezen, és nehéz megmondani, mit lehet várni George-tól a teljesítményt tekintve” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Jól ismeri a csapat, ugyanakkor ez egy más autó, mint amit tesztelt, és sok új dolog van. És… nem igazán tudom, mit mondjak most erre a kérdésre. Nem gondolkodtam rajta, és ha kedvesen kell válaszolnom, akkor azt mondanám, hogy amennyiben legyőz, az nem mutatna jól – ha normál versenyem van, és egyenlő feltételek mellett ver meg engem.”

„Szóval nyilván megpróbálom elkerülni ezt. De nem vagyok az a fajta, aki olyan sokat gondolkodik az ilyeneken. Próbálom motivációba átfordítani a dolgokat, pozitív gondolkodásba. Így állok hozzá ehhez a hétvégéhez is.”

Bottas mindenesetre azt mondja, nem foglalkozik a pletykákkal, még akkor sem, ha egyes vélekedések szerint Russell 2022-ben akár az ő helyét is átveheti majd a csapatnál.

„Tudom, hogy a média szeret sokat spekulálni, drámát kreálni. De kétlem, hogy George is így gondol erre a lehetőségre. De én biztosan nem. Szerintem ez egy nagyszerű lehetőség George számára, sokat tanulhat, és megmutathatja, mire képes a csapattal.”

„Ami pedig engem illet, versenyzőként természetesen szeretnék a csapattársam előtt lenni – legyen szó akár Lewis Hamiltonról, akár George Russellről, vagy bárki másról.”

„És megvan a feladatom a hátralévő versenyekre – megvan a saját motivációm, mégpedig az, hogy megpróbálom megnyerni a hátralévő futamokat. Ez az egyetlen célom. És próbálok a lehető legtöbbet tanulni a jövő évre, és pozitívan zárni az idei évet, ami remélhetőleg segíteni fog majd a következő idény elején.”

Hirdetés

„Szerződésem van 2021-re, és egyértelmű céljaim vannak a következő évre – mint ahogy a csapatnak is. Szóval részemről minden nagyon egyszerű. Nincs nyomás ezen a téren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!