Bottas nem tart attól, hogy Hamilton vízhordója lesz - F1VILÁG.HU

Bottas nem tart attól, hogy Hamilton vízhordója lesz

HIRDETÉS
2017 Bahrain Grand Prix, Sunday - Steve Etherington

A Mercedes ifjú versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, egyáltalán nem tart attól, hogy Lewis Hamilton mellett másodhegedűs lesz a világbajnok istállónál.

A legutóbbi, Bahreini Nagydíjon Bottas nem tudta tartani Hamilton tempóját, így a csapat megkérte őt arra, hogy engedje maga elé az angolt. Bottas ezt megtette, ám sokan úgy tartják, a finn számíthat arra, hogy csapattársa a jövőben is elsőbbséget élvez majd vele szemben.

Bottas azonban nem tart ettől, meg van győződve arról, hogy azonos bánásmódban részesülnek a Mercedesnél.

„Nem, még nem volt ilyen jellegű beszélgetés, mert kétlem, hogy szükség lenne rá” – mondta Bottas az Orosz Nagydíj helyszínén.

„Ebben a csapatban soha nem volt elsőszámú versenyző és másodhegedűs, és nem is tervezik. Mindig megpróbáltak azonos feltételeket biztosítani versenyzőiknek, ami viszont idén különbözik az elmúlt évekhez képest, hogy kisebb az előnyünk a második leggyorsabb csapathoz képest.”

„Talán eddig nem került semmibe az, ha hagyták a versenyzőiket keményen küzdeni, vagy engedték, hogy az egyik beragadjon a másik mögé. De megértem, hogy idén pontokba kerülhet, ha az egyik autó tempója nem olyan jó – mint ahogy előfordult velem Bahreinben. És ilyenkor a csapatnak át kell gondolnia ezt, és okosnak kell lennie, hogy ne veszítsen pontokat.”

„De még csak 3 versenyen vagyunk túl, és tudom, hogy jönni fognak az eredményeim, szóval nem gondolkodom még ilyesmin, és biztos vagyok abban, hogy a csapatnál sem gondolják, hogy szükség van erre.”

Bottas kifejtette, ha hétvégén, Szocsiban újra lassabb lesz Hamiltonnál, a Mercedes pedig megkéri őt, hogy ne akadályozza csapattársát, félre fog állni.

„Ha valamilyen oknál fogva lesz valamilyen problémám ezen a versenyen, vagy más stratégián leszünk, és Lewis be lesz mögém ragadva, a csapat pedig megkér, hogy álljak félre, akkor megteszem, mert egy csapat vagyunk, a célunk pedig, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük az istállónak.”

Hirdetés

„Versenyzőként természetesen mindent megteszek azért, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe, és megnyerjem a saját versenyem. De mindig is csapatjátékos voltam, és hosszú távon ez kifizetődő neked és a csapatnak is. Ám a jövőre nézve nem tervezünk csapatsorrendet, és biztos vagyok abban, hogy kemény csatákat vívunk majd a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!