Friss hírek

Bottas: Nem tudom, hogy Hamilton kasztnija miatt jobb-e vezetni az autót

Akárcsak Lewis Hamilton, Valtteri Bottas is úgy érzi, hogy a Forma-1-es Francia Nagydíj hétvégéjén szoros csatát fognak vívni a Red Bull-lal a győzelemért.

Bottas erősen kezdett a Francia Nagydíj első két szabadedzésén: a délelőtti tréninget megnyerte, majd a második gyakorláson Max Verstappen mögött mindössze 8 ezredmásodperccel maradt el a második helyen. 

Hamilton az edzéseket követően úgy nyilatkozott, közel állnak a világbajnokságot vezető Red Bullhoz, és csapattársa, Bottas is úgy érzi, hogy szoros küzdelem lesz köztük a hétvégén. 

„Úgy gondolom, elég közel állunk egymáshoz” – mondta Bottas a pénteki tréningeket követően. 

„Számítottunk rá, hogy erősek lesznek, de most úgy tűnik, köztünk és a Red Bullok között lesz majd a harc.De ez nagyon más pálya, mint Baku vagy Monaco, szóval holnap meglátjuk. Biztos vagyok benne, hogy még többet is kihoznak az autóból és mi is így teszünk majd.”

Bottas és Hamilton a hétvégén kasztnit cseréltek, ám a finn pilóta egyelőre nem tudja, hogy valójában ez lehet-e az oka annak, hogy ezúttal sokkal komfortosabban érzi magát a Mercedes versenygépében. 

Nehéz megmondani, hogy a kasztni vagy a körülmények miatt, de sokkal jobb érzés vezetni az autót, mint két héttel ezelőtt, ez biztos, és úgy érzem, jól kezdtük a hétvégét. Minden rendben volt, kényelmesen éreztem magam az autóban, és elég gyors is volt eddig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!