Friss hírek

Bottas: Nem tudom, mennyire boldog a Red Bull a party-mód betiltásával

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője szerint a Red Bull nem túl boldog a party-motormód betiltását követően, miután az Olasz Nagydíj időmérő edzésén csak az 5. és 9. pozíciókban végeztek a pilótáik.

Korábban bevált módszer volt, hogy az időmérő végén feltekerték a motorokat az istállók – a Mercedes is ennek megfelelően fejlesztette ki az erőforrását –, ezzel pedig azt érték el, hogy rövid ideig sokkal nagyobb teljesítményt húztak elő az aggregátból. 

Úgy tűnik, a Mercedest semmiben nem hátráltatta az, hogy az Olasz Nagydíj időmérőjétől kezdődően betiltották a party-motormód használatát, vagyis az időmérő edzésen nem tekerhetik fel az erőforrásokat az istállók. 

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője elmondta, náluk minden rendben volt részükről az időmérőn, azonban Max Verstappen és a Red Bull csak az 5. rajthelyet szerezték meg.

„Az autó és a motor jó volt” – nyilatkozta Bottas.  „Ahogy korábban mondtam, a versenyen még jobbnak kell lennie. Szóval nem tudom, hogy a Red Bull mennyire örül most ennek a motormód-módosításnak.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a hétvégét megelőzően úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy csapata számára nem okoz majd hátrányt az eltérő motormódok használatának betiltása. 

Lewis Hamilton pedig azt mondta, szerinte „szórakoztató”, hogy a Red Bull kampányolt a party-mód betiltásáért. 

A kérdésre, észrevett-e bármi változást az időmérőn az előző héthez képest, Hamilton így felelt: „Ki tudja, ha már Spában is ezt a motormódot használtuk?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!