Bottas: Nem tudom, mit mondhatnék…

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Belgien, Samstag - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
Tökéletes hétvégét teljesíthetett volna Szocsiban a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas, az Orosz Nagydíj vasárnapi futamon azonban kénytelen volt beállni csapattársa, a vb-címért harcoló Lewis Hamilton mögé.

Tökéletes hétvégét teljesíthetett volna Szocsiban a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas, az Orosz Nagydíj vasárnapi futamon azonban kénytelen volt beállni csapattársa, a vb-címért harcoló Lewis Hamilton mögé.

Bottas a szombati időmérő edzésen pazar teljesítményt nyújtva megszerezte a rajtelsőséget, és a vasárnapi futamon is magabiztosan vezetett, csapata, a Mercedes azonban végül megkérte arra, engedje el maga mellett Hamiltont.

A címvédő végül megnyerte a futamot, és miután Sebastian Vettel Bottas mögött csak a 3. helyen ért célba, előnye 50 pontra nőtt az összetettben.

Bottas a verseny után természetesen szemmel láthatóan csalódott volt, és bár pontosan tudja, hogy az efféle szituációk hozzátartoznak a versenyzéshez, nincs meggyőződve arról, hogy a mai futamon szükség volt csapatsorrend felállítására.

„Nem tudom, mit mondjak. Nem volt könnyű nap. Csapatként a legtöbb pontot gyűjtöttük be, ami pozitívum, és tudom azt is, hogy Lewis harcban van a világbajnoki címért” – mondta a finn pilóta, akinek idén még nem sikerült versenyt nyernie.

„De ami engem illet… mindenki láthatta, mi történt. Mindig megvitatjuk a különféle forgatókönyveket a verseny előtt, és természetesen ez is része ennek. A pozíciócsere is hozzátartozik a lehetséges versenyhelyzetekhez. Nem tudom, mi mást mondhatnék.”

„Az idő majd megmondja, hogy szükség volt-e erre ma, vagy sem. A csapatértékelést tekintve nem lett volna jelentősége annak, hogy elöl vagyok-e, vagy sem.”

Bottas arról nem árult el konkrétumokat, hogy pontosan miről is értekezett csapatával a futam előtt, illetve milyen forgatókönyveket vitattak meg.

„Azt nem szeretném elárulni, miről is folyt a diskurzus a verseny előtt. Ez a mi dolgunk, csak ránk tartozik. De a csapat szempontjából teljesen mindegy lett volna, hogy én nyerek-e, vagy Lewis. De ami ma igazán számított, az az, hogy Hamilton harcban van a világbajnoki címért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!