Bottas: Nem tudtam volna közelebb kerülni Verstappenhez - F1VILÁG.HU

Bottas: Nem tudtam volna közelebb kerülni Verstappenhez

HIRDETÉS
A 2. helyett az 5. helyről kénytelen rajtolni Valtteri Bottas az F1-es Stájer Nagydíjon, azonban a finn úgy érzi, innen is esélyük lehet arra, hogy nyomás alá helyezzék a Red Bull csapatát.
2021 Styrian Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Valtteri Bottas

Bottas 3 rajthelyes büntetése miatt hiába szerezte meg a 2. pozíciót a Stájer Nagydíj időmérő edzésén, csak az 5. rajtkockából indulhat a vasárnapi futamon. A finn pilóta úgy érzi, ez volt a maximum, amit Max Verstappennel szemben el tudtak érni szombaton. 

„Ez részemről egy jó időmérő volt” – nyilatkozta Bottas a kvalifikációt követően. „Pénteken a beállításokkal kicsit rossz irányba mentem, de az időmérőn sikerült újra a jó útra térni. Csodálatos csapatteljesítmény volt, hogy ez sikerült.”

„A Mercedesnél minden adatot kiteszünk az asztalra. Lewis munkája segített nekünk, hogy szombaton jobban menjenek a dolgok, mint pénteken. Amikor az autó jobb lett, én is újra magabiztosabb lettem, és gyorsabb tudtam lenni.”

A kérdésre, maradt-e még tartalék a körében, amivel utolérhette volna Verstappent, Bottas így válaszolt: „Őszintén: nem. Két tizedet nem találtam volna Maxszal szemben.

Az esélyeivel kapcsolatban Bottas nem akart jóslatokba bocsátkozni, de úgy érzi, felvehetik a versenyt a Red Bull-lal vasárnap. 

„Nehéz megmondani” – mondta a finn. „Nem könnyű ezen a pályán előzni, de lehetséges. Jó tempóval és a helyes stratégiával előrébb tudok lépni. Az is szerepet játszik majd, hogy a közepes abroncsokkal rajtolok. Meggyőződésem, hogy a versenyen nyomás alá tudjuk helyezni a Red Bullt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!