Friss hírek

Bottas: Nem volt problémánk a gumikkal

Bombaformában kezdte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat Barcelonában a Mercedes csapata. Valtteri Bottas az első edzésen a leggyorsabb lett, a második gyakorlást pedig a második pozícióban zárta.

A finn versenyző az edzésnap végén azt mondta, öröm volt látni azt a fejlődést, amit elértek azóta, hogy utoljára köröztek a katalán ringen, még februárban.

Bottas a szabadedzések után azt mondta, bár van még tennivalójuk, az autó jól teljesített pénteken.

„Jó napunk volt, és rengeteg mindent tanultunk” – mondta a finn versenyző.

„Jó érzés volt visszatérni a pályára itt, és látni a javulást, amit elértünk az autóval azóta, hogy utoljára itt köröztünk, még az előszezoni teszteken.”

„Az autó jól ment, de nyilván még finomhangolni kell. A délelőtti edzés egy kicsit jobban ment nekem, mint a délutáni. Küszködtem némi alulkormányzottsággal az első edzésen, de ezt elég könnyű volt orvosolni, és az edzés végére már sokkal jobb volt.”

Bottas azt mondja, a múlt hétvégével ellentétben a gumik hólyagosodása ezúttal nem okozott problémát.

„Megtettünk hosszú etapokat mindegyik gumikeverékkel, és nem tapasztaltam hólyagosodást, szóval sokat tanulhatunk annak érdekében, hogy maximalizáljuk a gumiteljesítményt.”

„Erősnek tűnünk, de a lényeg az lesz, hogy vasárnap ilyen hőmérsékletek között jó állapotban tudjuk-e tartani az abroncsokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!