Bottas: Nincs értelme lemondani a vb-címről

2019 Italian Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, bár tudja, nehéz dolga lesz legyőzni csapattársát, Lewis Hamiltont, még nem mondott le a 2019-es világbajnoki címről.

A bajnoki pontversenyt 284 ponttal Hamilton vezeti, Bottas hátránya pedig 63 pont a tabellán az ötszörös világbajnokkal szemben.

A finn a hétvégi Olasz Nagydíjon jobbnak bizonyult csapattársánál, hiszen a 2. helyen ért célba, ám pontosan tudja, nehéz lesz megszorongatni Hamiltont idén.

A Mercedes versenyzője mindenesetre azt mondja, nem adja fel, és arra törekszik, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

„Amíg matematikailag van esélyem, addig nincs értelme feladni” – mondta a finn versenyző Monzában újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – nyilatkozva. 

„Nyilván egy kicsit távoli a dolog, ha reálisan nézzük a dolgot, hiszen látjuk, hogy Lewis milyen teljesítményt nyújt, és mennyire következetes. De nyilvánvalóan soha nem lehet tudni. Ez a Forma-1, láttuk már, hogy őrült dolgok történtek, szóval nincs értelme feladni.”

„Én a magam részéről arra összpontosítok, hogy a lehető legjobbat nyújtsam, csapatként pedig, hogy folyamatosan jöjjenek a fejlesztések, egyre jobbak legyünk. Az év végén pedig majd meglátjuk. De nincs értelme feladni.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!