Bottas: Olyan ez, mint egy rossz vicc!

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W4TCKD6H2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A pole pozícióból rajtolt, majd kiesett a vasárnapi Osztrák Nagydíjon a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn azt mondja, el sem hiszi, mennyire balszerencsés idén.

Bottas számára nem indult könnyen a verseny, hiszen a rajtnál rögtön pozíciókat veszített, igaz, az első körben vissza tudott kapaszkodni a 2. helyre.

A versenye aztán viszonylag hamar véget ért – egy hidraulikus szivárgás miatt feladni kényszerült az Osztrák Nagydíjat.

Nem ez volt az első balszerencsés szituációja Bottasnak idén: Bakuban a verseny utolsó köreiben, az élen haladva kapott defektet, Franciaországban pedig már az első körben kiütötte őt Sebastian Vettel.

„Az idei szerencsém olyan, mint egy rossz vicc” – mondta csalódottan a Mercedes versenyzője.

„A rajtom nem volt ideális – eléggé kipörögtek a kerekek, és kevesebb volt a tapadás, mint vártam, szóval veszítettem néhány helyet.”

„A 3-as kanyar előtt aztán visszanyertem kettőt, és ott voltam újra a második helyen. Ezután az autó erősnek tűnt, jól mentünk, de aztán hirtelen elszállt a hidraulikus nyomás. Nem tehettem semmit, hogy elkerüljem a kiesést.”

Bottas reméli, a hétvégi Brit Nagydíjig a Mercedes megoldja a problémákat, hiszen nemcsak ő, hanem csapattársa is kiesett Spielbergben – ő az üzemanyagrendszer hibája miatt.

„Ki kell vizsgálnunk és meg kell találnunk a problémák okát, de meggyőződésem, hogy fel fogunk állni ebből az eredményből. Egyszerűen nem adta ki ma.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS