Bottas: Olyan volt ma, mint egy finn szaunában! - F1VILÁG.HU

Bottas: Olyan volt ma, mint egy finn szaunában!

HIRDETÉS
Az élen zárta a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki nyitónapját a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas, a finn pilóta pedig úgy érzi, az időmérő edzésen is a rajtelsőségért csatázhatnak majd.
2021 British Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas

Bottas 27 ezredmásodperccel utasította maga mögé csapattársát, Lewis Hamiltont a második tréningen, elmondása szerint azonban a hőmérsékleti viszonyok óriási kihívást jelentettek Mogyoródon.

Pénteken ugyanis nyári hőség fogadta a mezőny, ez pedig alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát.

„Olyan volt ma, mint egy finn szaunában!” – mondta a Mercedes versenyzője. „Főleg, amikor az ember megáll egy kicsit az etapok között. Több mint 60℃ volt a pilótafülkében! Emiatt a gumikkal is nehezebb bánni, mivel túlmelegszenek. De őszintén szólva nem tűnt olyan rossznak a helyzet, ígéretesen kezdtünk.”

„Sikerült előrelépéseket tennünk nemrégiben, és nem hinném, hogy túl rossz helyen vagyunk, de persze még csak péntek van, soha nem tudhatjuk, mennyire fogják vissza magukat a csapatok.”

Bottas úgy érzi, optimistán várhatják a holnapi időmérőt.

„Az első edzésen az autó egyensúlyán kellett dolgoznunk, de gyorsan tudtunk változtatni, és jobb formában voltunk a második tréningen. Nem kétséges, hogy van még hová fejlődni.”

„Harcban leszünk a pole-ért szombaton, és ez rendkívül motiváló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!