Orosz Nagydíj
Ne maradj le: Korábban rajtol a Forma-1-es verseny Szocsiban!
Albon is rajtbüntetést kap az Orosz Nagydíjon
Latifi 5 rajthelyes büntetést kap
Az F1-es Orosz Nagydíj rajtrácsa
A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Bottas: Örökké hálás leszek a Williamsnek!

SPIELBERG,AUSTRIA,20.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, practice and qualifying. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Williams F1). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
A jelenleg a Mercedesnél versenyző Valtteri Bottas azt mondja, örökké hálás lesz Frank Williamsnek és csapatának, amiért annak idején lehetőséget adtak neki a Forma-1-ben. A finn pilóta szomorú, hogy a család elköszönt a száguldó cirkusztól.

A Williams csütörtökön jelentette be, a monzai Olasz Nagydíj után a család elköszön az istállótól és a sporttól, a csapat irányítását pedig az új befektetőre, a Dorilton Capitalra bízzák.

Bottas 2013-ban a Williams színeiben debütált a Forma-1-ben, négy szezont versenyzett végig a csapattal, ez idő alatt pedig 9 dobogós eredményt szerzett.

Az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, örökké hálás lesz a Williams családnak.

„Ők adták meg az esélyt arra, hogy autóversenyző legyek, és nagyon-nagyon hittek bennem. Megadták a lehetőséget arra, hogy megmutassam, mit tudok, és a Williams, de különösen Frank nélkül – aki akkor még nagyon is aktív volt – nem lennék most itt” – mondta a finn versenyző.

„Örökké hálás leszek a Williamsnek, amiért segítettek abban, hogy fejlődjek versenyzőként, és velük szereztem első pontjaimat, első dobogós eredményemet is a Forma-1-ben. Az idő előrehaladtával aztán Claire sokkal jobban belefolyt a csapat életébe, szóval őszintén szólva elég szomorú lettem, amikor hallottam a hírt, hogy a család elköszön a csapattól.”

„Frank életének projektje volt ez, szerintem rendkívüli, amit elért, és az egész család büszke lehet erre. Az, amit a Williams egy családi csapatként elért a Forma-1-ben, igazán lenyűgöző. Szóval nagyon szomorú vagyok, de nagyon-nagyon hálás mindenkinek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!