Bottas parádés pole-t szerzett az Osztrák Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Bottas parádés pole-t szerzett az Osztrák Nagydíjon

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Pályacsúccsal szerzett rajtelsőséget a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén Valtteri Bottas. A finn versenyző 19 ezreddel utasította maga mögé csapattársát, Lewis Hamiltont. Sebastian Vettel a 3. helyről rajtol majd Spielbergben.

Az időmérő előtt kiderült, hogy Charles Leclerc autójában váltót kell cserélni, miután az a harmadik szabadedzésen meghibásodott – a Sauber versenyzője emiatt már úgy vágott neki a kvalifikációnak, hogy tudta, 5 rajthelyes büntetésben részesül a futamon – a megszerzett 13. helyéhez képest így csak a 18.-ról indulhat majd.

A Q1-ben meglehetősen szorosan alakult a verseny a továbbjutásért zajló csatában, a 15. és a 19. hely között ugyanis mindössze 1 tizedmásodperc volt a különbség: Lance Stroll 1:05.264-es időeredménnyel jutott tovább, mögötte Stoffel Vandoorne csupán 7 ezredmásodperccel csúszott le.

Búcsúzott az időmérőtől továbbá Sergio Perez, a Force India versenyzője, Sergey Sirotkin a Williamsszel, Brendon Hartley a Toro Rossóval, valamint Marcus Ericsson a Sauberrel.

A Q2-ben az élmezőny tagjai közül a két Mercedes a szuperlágy abroncsokkal teljesítette leggyorsabb körét, a Ferrarik viszont az ultralágyakat választották, így a vasárnapi versenyen ezekkel a gumikkal kell majd elrajtolniuk. Nem sikerült a továbbjutás Esteban Oconnak (Force India), Pierre Gaslynak (Toro Rosso), Charles Leclercnek (Sauber), Fernando Alonsónak (McLaren) és Lance Strollnak (Williams).

A Q2 végén Sebastian Vettel feltartotta Carlos Sainzot, amit a versenybírák vizsgálni kezdtek, ám az időmérő végéig nem született döntés az incidenssel kapcsolatban.

Az időmérő harmadik etapjában a két Mercedes és a két Ferrari küzdött a pole pozícióért, és végül – akárcsak tavaly – idén is Valtteri Bottas szerezte meg az első helyet csapattársa, Lewis Hamilton előtt, aki csupán 19 ezredmásodperccel maradt le a finn mögött.

A harmadik leggyorsabb időt Vettel autózta, akinek hátránya azonban már több mint 3 tized volt Bottashoz képest. A negyedik helyről a német csapattársa, Kimi Räikkönen várhatja majd a piros lámpák kialvását, ő már több mint fél másodperccel maradt el a pole-t érő időtől.

Az 5. lett Max Verstappen, és a két Red Bullt ezúttal a Haas versenyzője, Romain Grosjean választja el, ő lett ugyanis a 6., míg Ricciardo „csak” a 7. pozíciót szerezte meg. A 8. helyen Kevin Magnussen végzett, a 9-10. rajtkockát pedig a két Renault foglalja majd el Carlos Sainz-Nico Hülkenberg sorrendben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!