Orosz Nagydíj

Bottas: Pocsék rajt, koccanás, majd túlmelegedés

2020 Italian Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Győzelemben bízott, ám kiábrándító versenyt futott Monzában vasárnap a Mercedes rutinos versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn pilóta csapattársa, Lewis Hamilton mellől, a második helyről vágott neki az Olasz Nagydíjnak, ám borzasztóan sikerült a rajtja, ami miatt rengeteg pozíciót veszített.

Mivel Bottasnak forgalomban kellett autóznia, motorja is túlmelegedett, emiatt pedig nem tudott támadási pozícióba kerülni az előtte lévőkkel szemben.

„Nehéz nap volt a mai” – mondta csalódottan a finn.

„A rajt igazán gyenge volt, az első körben pedig koccantam egy kicsit, és azt hittem, defektem van, de végül nem volt. Nagyon alulkormányzott volt az autó, húzott belülre. Aztán megjavult, de aztán a motor túlmelegedésével küszködtem, mivel forgalomban autóztam, szóval nem volt mit tennem.”

„Valahányszor közel kerültem egy másik autóhoz, vissza kellett vennem a túlmelegedés miatt, illetve tiszta levegőt kellett keresnem az egyenesekben – emiatt pedig nem tudtam szélárnyékba kerülni.”

„A piros zászlós megszakítás után javult a helyzet, illetve a verseny vége felé, de rengeteg mindig kell megvizsgálnunk és megértenünk. Átbeszéljük a dolgokat, és útnak indulunk Mugellóba. Jó autónk kell, hogy legyen ott, de nehéz lesz előzni, szóval az időmérő rendkívül fontos lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS