Friss hírek

Bottas rajtbüntetést kap Spielbergben!

Rajtbüntetést kap a hétvégi Stájer Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn versenyző egy meglehetősen ritka incidensbe keveredett a második spielbergi szabadedzésen, pénteken: egy bokszkiállást követően tért volna vissza a pályára, gumijai azonban túlságosan kipörögtek, Bottas pedig elveszítette uralmát autója felett és megpördült.

Az incidensben szerencsére senki nem sérült meg, a keresztbe álló autót a McLaren szerelői segítettek irányba fordítani.

A versenybírók az edzés leintését követően beidézték Bottast meghallgatásra, végül úgy döntöttek, a finn pilótát 3 rajthelyes büntetéssel sújtják.

„Amikor Bottas kilőtt a bokszkiállás helyéről, elveszítette az irányítást autója fölött, miközben a gyorssávba kormányzott. Túlkormányzottá vált az autó, megpördült, és keresztbe állt a gyorssávban, közel a McLaren bokszához” – áll az FIA közleményében.

„A meghallgatáson Bottas elmondta, hogy korábban időt veszítettek a bokszból való elinduláskor, ezért kipróbáltak valami újat, így 2-es fokozatban indult el. Ennek eredményeképp a kerekek jobban kipörögtek. Az eset potenciálisan veszélyes vezetésnek minősíthető, főleg, hogy emberek álltak a bokszutcában.”

Bottas a rajtbüntetés mellé 2 büntetőpontot is kapott.

Videón az eset:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Bottas rajtbüntetést kap Spielbergben!
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!