Bottas rajtját egy méh zavarta meg - F1VILÁG.HU

Bottas rajtját egy méh zavarta meg

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője a 3. helyről rajtolva nyerte meg az Orosz Nagydíjat – a finn reméli, sikerül megtartania mai lendületét, és tovább csökkentheti hátrányát a bajnoki pontversenyben.
2020 Russian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes Mercedes

Bottas egész hétvégén remekül szerepelt, azonban az időmérő edzés utolsó szakaszában mégis csapattársának, Lewis Hamiltonnak sikerült megszereznie a pole pozíciót. 

A két Mercedes-pilóta azonban eltérő taktikán volt, így Bottas nagy reményekkel vágott neki a versenynek, ugyanis övé volt a kedvezőbb stratégia – a kerékcseréknek azonban végül nem volt jelentőségük, mivel Hamiltont megbüntették, így Bottas került az élre. 

„Nyilván a rajtnál volt az első lehetőségem” – nyilatkozta Bottas a futamot követően. „Egy kicsit megzavart, hogy egy nagy méh vagy valami a sisakrostélyomnak csapódott, és nem igazán láttam semmit fékezés közben. Szóval ezért mentem bele túl mélyen a kanyarba.”

Bottas ugyan megpróbált megküzdeni Hamiltonnal a rajtnál, azonban akkor nem sikerült elé kerülnie. 

„Tudtam, hogy ezután ez egy hosszú verseny lesz. A közepes gumikkal tudtam, hogy lesznek lehetőségeim. De nyilván Lewist megbüntették, szóval amikor tiszta volt előttem a pálya, akkor a tempóm nagyszerű volt, és mindent kontrollálni tudtam” – mondta. „Nem volt kétségem sosem, mert elnézve a gumikat, tudtam, hogy hány lehetőségem lesz ma.”

„Az biztos, hogy remek érzés, hogy megszereztem a győzelmet, határozottan jó érzés. Meg kell próbálnom megtartanom a lendületem, és még egy kicsit felzárkózni Lewis mögé.

„Még jó néhány verseny van hátra, és sosem lehet tudni. Továbbra is nyomom, nem adom fel, és meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!