Bottas: Rámentünk a győzelemre, de nem vált be…

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Großbritannien, Samstag - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes

Kockáztatott azért, hogy nyerjen, emiatt pedig végül bukta a 2. helyet is a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn pilóta a 4. helyen ért célba a vasárnapi Brit Nagydíjon, miután a futam első etapjában magabiztosan követte Sebastian Vettelt a 2. helyen.

Amikor Marcus Ericsson balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót, és a Ferrarik, illetve a Red Bullok beiktattak egy második kerékcserét, a Mercedesnél úgy döntöttek, kint tartják versenyzőiket.

Bottas így az élre került, a verseny végén a használt gumikkal azonban nem bírta maga mögött tartani riválisait.

„Nagyon csalódott vagyok: vezettem a versenyt, és aztán visszacsúsztam a 4. helyre az utolsó pár körben, ez elég szörnyű” – mondta a finn versenyző.

„A többiek kiálltak a biztonsági autós időszak alatt, mi viszont vállaltuk a kockázatot és kint maradtunk, hogy Sebastian elé kerüljünk.”

„Kezdetben működött is a dolog, az elején minden rendben volt. Mindent beleadtam, amit csak tudtam az újraindításoknál. Úgy kellett nyomnom, mint az időmérőn, de amikor már csak 5 kör volt hátra, a gumik nem bírták tovább.”

„Megtettem mindent, hogy elöl maradjak, de nem sokat tehettem azért, hogy jobban védekezzek a frissebb gumikon érkezőkkel szemben.”

„Tudtuk, hogy egy kiállással nem lesz könnyű, de úgy döntöttük, vállaljuk a kockázatot. Sajnos a közepes gumikkal futott etapunk ma túl hosszúnak bizonyult. Utólag persze már könnyű ezt mondani, de az adott pillanatban úgy döntöttünk, kint maradunk. Könnyen meglehetett volna a második hely ma, de úgy döntöttünk, harcba szállunk a győzelemért.”

„Továbbra is mindent beleadok, és biztos vagyok benne, hogy egyszer összejön!”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!