Bottas reméli, büntetése ellenére sok pontot szerezhet vasárnap - F1VILÁG.HU

Bottas reméli, büntetése ellenére sok pontot szerezhet vasárnap

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottasa abban bízik, annak ellenére sok pontot gyűjthet a vasárnapi Olasz Nagydíjon, hogy várhatóan csak a mezőny végéről rajtolhat.
AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 10: Pole man Valtteri Bottas, Mercedes, with the Pirelli Pole Position Award during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Friday September 10, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A finn versenyző a leggyorsabb volt az Olasz Nagydíj pénteki időmérőjén, így az élről kezdheti majd meg a szombati sprintkvalifikációt.

Ám függetlenül attól, hogy milyen pozícióban végez szombaton, a vasárnapi versenyt csak a mezőny végéről kezdheti meg, autójában ugyanis kicserélte a V6-os erőforrást a Mercedes. Mivel ez már a negyedik aggregát, amit használ a finn, rajtbüntetést kap.

„A sprintfutamon nyilván lesz lehetőség szerezni pár pontot, szóval nyilván a maximális mennyiségre törekszem szombaton” – mondta a Mercedes versenyzője az időmérőt követően.

„Aztán egy újabb küzdelem vár ránk vasárnap. Most még csak a szombati sprintre fókuszálok, aztán majd megpróbálok boldogulni vasárnap. Az itteni tempónkat látva meggyőződésem, hogy erős pontokat szerezhetünk vasárnap is.”

Bottas az időmérő utolsó pillanataiban remek formát nyújtott, és végül megszerezte az első rajtkockát szombatra.

„Jó volt, élveztem az utolsó kört. Csodás volt, nagyon jól szórakoztam” – mondta. „Az autó igazán jó ezen a hétvégén, és láttuk, hogy van egy kis előnyünk a Red Bull-lal szemben is. Szóval eddig talán erősebben alakult a hétvége, mint vártuk, remélhetőleg ugyanígy lesz a versenyen is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!