Bottas reméli, jövőre versenyezhet a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Bottas reméli, jövőre versenyezhet a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A Williams tartalékosa, Valtteri Bottas reméli, 2013-ban első szezonját teljesítheti a Forma-1-ben, bár elismeri, a mai szabályok közepette egyáltalán nincs könnyű dolga.


A Williams tartalékosa, Valtteri Bottas reméli, 2013-ban első szezonját teljesítheti a Forma-1-ben, bár elismeri, a mai szabályok közepette egyáltalán nincs könnyű dolga.

A finn versenyző az idei évben a pénteki szabadedzéseken kap lehetőséget a grove-i gárdától, és a hírek szerint igencsak jó esélye van arra, hogy jövőre Bruno Sennát váltsa a Williamsnél.

Bottas elmondta, természetesen célja az, hogy bemutatkozotton a Forma-1-ben, 2013-ban.

„Ha azt kérdeznék tőlem, készen állok-e a Forma-1-re, akkor a válaszom egyértelműen az, hogy határozottan igen” – mondta az ifjú versenyző.

„Szeretném mihamarabb első idényemet teljesíteni a királykategóriában. Idén sajnos nem vezettem olyan sokat, mint szerettem volna, hiszen nem versenyzem más kategóriákban. Az évad második fele ebből kifolyólag egy kicsit nehezebb.”

Amikor arról kérdezték, véleménye szerint eleget tett-e ahhoz, hogy feljebb másszon a szamárlétrán, a Williams tartalékversenyzője így válaszolt: „Ennél többet nemigen tehettem, úgyhogy elég kell, hogy legyen.”

Bottas hozzátette, ha nem sikerül bemutatkoznia az F1-ben jövőre, akkor más kategóriában kell rajthoz állnia.

„Igen, körül kell nézne máshol is, két éven át ugyanis nem lehet ilyen keveset vezetni, mint most. A GP2 egy jó lehetőség volna, ám ebben az esetben nem vezethetnék péntekenként a Forma-1-ben. De remélem, hogy nem kell más opció után néznem. A célom egyértelműen az, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezzek.”

Az ifjú versenyző elmondta, a fiatal pilótáknak nincs könnyű dolguk a korlátozott tesztlehetőségek miatt.

Hirdetés

„Manapság nagyon nehéz dolguk van az ifjú versenyzőknek. Ha pár évet visszamegyünk az időben, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok tesztlehetőség volt, a fiatalok jóval többet körözhettek. A csapatok akkor valóban láthatták, kik azok, akik igazán jók. Kár, hogy napjainkban nem ez a helyzet. Talán megoldás lenne, ha a fiatalok számára további tesztlehetőségeket biztosítanának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!