Bottas reméli, jövőre versenyezhet a Forma-1-ben

A Williams tartalékosa, Valtteri Bottas reméli, 2013-ban első szezonját teljesítheti a Forma-1-ben, bár elismeri, a mai szabályok közepette egyáltalán nincs könnyű dolga.


A Williams tartalékosa, Valtteri Bottas reméli, 2013-ban első szezonját teljesítheti a Forma-1-ben, bár elismeri, a mai szabályok közepette egyáltalán nincs könnyű dolga.

A finn versenyző az idei évben a pénteki szabadedzéseken kap lehetőséget a grove-i gárdától, és a hírek szerint igencsak jó esélye van arra, hogy jövőre Bruno Sennát váltsa a Williamsnél.

Bottas elmondta, természetesen célja az, hogy bemutatkozotton a Forma-1-ben, 2013-ban.

„Ha azt kérdeznék tőlem, készen állok-e a Forma-1-re, akkor a válaszom egyértelműen az, hogy határozottan igen” – mondta az ifjú versenyző.

„Szeretném mihamarabb első idényemet teljesíteni a királykategóriában. Idén sajnos nem vezettem olyan sokat, mint szerettem volna, hiszen nem versenyzem más kategóriákban. Az évad második fele ebből kifolyólag egy kicsit nehezebb.”

Amikor arról kérdezték, véleménye szerint eleget tett-e ahhoz, hogy feljebb másszon a szamárlétrán, a Williams tartalékversenyzője így válaszolt: „Ennél többet nemigen tehettem, úgyhogy elég kell, hogy legyen.”

Bottas hozzátette, ha nem sikerül bemutatkoznia az F1-ben jövőre, akkor más kategóriában kell rajthoz állnia.

„Igen, körül kell nézne máshol is, két éven át ugyanis nem lehet ilyen keveset vezetni, mint most. A GP2 egy jó lehetőség volna, ám ebben az esetben nem vezethetnék péntekenként a Forma-1-ben. De remélem, hogy nem kell más opció után néznem. A célom egyértelműen az, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezzek.”

Az ifjú versenyző elmondta, a fiatal pilótáknak nincs könnyű dolguk a korlátozott tesztlehetőségek miatt.

„Manapság nagyon nehéz dolguk van az ifjú versenyzőknek. Ha pár évet visszamegyünk az időben, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok tesztlehetőség volt, a fiatalok jóval többet körözhettek. A csapatok akkor valóban láthatták, kik azok, akik igazán jók. Kár, hogy napjainkban nem ez a helyzet. Talán megoldás lenne, ha a fiatalok számára további tesztlehetőségeket biztosítanának.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Bottas reméli, jövőre versenyezhet a Forma-1-ben
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt