Friss hírek

Bottas: Rossz taktikával vágtunk neki a versenynek

A pole pozíció megszerzése után magabiztosan vezetett a Brit Nagydíjon, ám egy szerencsétlen biztonsági autós időszak miatt végül lecsúszott a győzelemről Silverstone-ban Valtteri Bottas.

A finn versenyző és csapata kétkiállásos stratégiával vágott neki a versenynek, ezért első kerékcseréje során ugyanolyan gumikat szereltek fel autójára, mint amilyenekkel nekivágott a versenynek – a közepes keverékű abroncsokat.

Kiállása után Bottas csak arra várt, hogy csapattársa, Lewis Hamilton is a bokszba hajtson, időközben azonban Antonio Giovinazzi balesete miatt beküldték a biztonsági autót, így a címvédő a finn elé tudott visszaérkezni a pályára.

Hamilton autójára ráadásul a kemény keverékű gumikat szerelték, így a britnek már nem kellett még egyszer a bokszba látogatni – kvázi egyértelművé vált, hogy Bottas győzelmi esélyei végleg elszálltak.

A finn versenyző a leintést követően úgy nyilatkozott, a szerencse ezúttal nem az ő oldalán állt, és voltak azért tanulságos momentumai a vasárnapi versenynek – például a gumitaktika, mely egyértelműen hibásnak bizonyult.

„Talán nem ez volt a legszerencsésebb napom, de ilyen az élet” – mondta szemmel láthatóan csalódottan a finn pilóta.

„Lewis nyilvánvalóan remekül vezetett, komoly támogatást kapott itt, szóval gratulálok a győzelméhez. Nagyszerűt küzdöttünk az elején, igazán élveztem, elvégre ezért vagyunk itt – hogy kemény és fair csatákat vívjunk. Persze biztos vagyok abban, hogy Toto annyira nem élvezte, mint mi, de nem számít.”

„Az első kiállásom után úgy éreztem, mindent kontroll alatt tartok. Folyamatosan tartottam a különbséget, a bokszkiállásnyi különbséget ami megvolt Lewishoz képest, és csak arra vártam, hogy kiálljon. A biztonsági autó miatt viszont elém tudott kerülni.”

„És ezen a ponton beszorultam a kétkiállásos taktikára, mivel a közepes keverékről közepesekre váltottunk az első kiállásnál, ez pedig azt jelentette, hogy mindenképp ki kellett állnom még egyszer. Ez egy hiba volt a részünkről.”

Bottas szerint rosszul taktikázott a Mercedes, a verseny során ugyanis kiderült, hogy az egykiállásos taktika kifizetődőbb lett volna.

„Azt gondoltuk, messze a kétkiállásos taktika lesz a leggyorsabb, de az egy kiállás is lehetséges volt. Nem túl ideális, de megesik… Legalább a tempó jó volt a versenyen és az időmérőn is, szóval vannak pozitívumok. És persze nagyon-nagyon örülök a csapatnak, hiszen a legtöbb pontot begyűjtöttük, és elég lenyűgöző előnyünk van a többi istállóhoz képest. Szóval nagyon-nagyon büszke vagyok magunkra.”

„Továbbra is ki vagyok éhezve a győzelemre, szóval alig várom, hogy két hét múlva újra pályán legyek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!