Bottas: Russell sem gondolhatta, hogy felkínálom neki a száraz ívet! - F1VILÁG.HU

Bottas: Russell sem gondolhatta, hogy felkínálom neki a száraz ívet!

HIRDETÉS
Semmiféle „íratlan szabályt” nem szegett meg a múlt vasárnapi, imolai Forma-1-es versenyen Valtteri Bottas, amikor összeütközött az őt épp előzni igyekvő George Russell-lel – ezt maga a finn pilóta állítja.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Thursday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Bottas és Russell az Emilia-Romagna Nagydíj 32. körében ütköztek, amikor utóbbi versenyző a szélárnyék és a nyitott DRS előnyeit kihasználva próbált elmenni mercedeses versenytársa mellett.

Russel az előzési manőver közben megcsúszott, nekiütközött Bottasnak, majd mindkét versenyautó nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. A balesetben szerencsére egyik pilóta sem sérült meg, a versenyautók azonban rommá törtek.

Az eset után Russell meglehetősen ingerülten fogalmazott, szerinte ugyanis Bottas megszegett egy „íratlan szabályt” azzal, hogy kicsit bemozdult a pálya célegyenesében. A brit versenyző aztán hétfőn este a közösségi oldalain elnézést kért – egyúttal vállalta a felelősséget a töréntekért.

Bottas a hétvégi eseményekre reflektálva mindenesetre tiszta vizet öntött a pohárba: azt mondja, semmiféle szóbeli megállapodást, íratlan szabályt nem szegett meg.

„Semmiféle hirtelen manővert nem tettem. Szerintem az ő belső kamerás felvételéből is egyértelmű, hagytam neki helyet” – fogalmazott a finn.

„Szóval nem, számomra teljesen egyértelmű volt. És persze, hogy védekezek, nem fogok utat adni neki! De amikor versenyzem, tisztelettel teszem! Szóval másképp látom, mint ő.”

A versenybírók megvizsgálták az esetet, és végül versenybalesetnek minősítették az ütközést.

Bottas azt mondja, lehetett volna „sokkal agresszív”, hogy védje pozícióját, Russellnek pedig tisztában kellett lennie azzal, hogy az ideális íven kívül csúszik a pálya.

„Tudta, hogy nedves azon a részen, hiszen körről-körre jártunk arra. Én is tudtam, és egyszerűen ilyen körülmények között nem lehetett ott elmenni slickekkel. Ő mégis megpróbálta.”

Hirdetés

„Az ő döntése volt, én pedig tettem a dolgom, próbáltam védekezni. Nem fogok félreállni, és felkínálni neki a száraz ívet. Így megy ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!