Bottas: Sainz döntésére vár az F1-es versenyzői piac - F1VILÁG.HU

Bottas: Sainz döntésére vár az F1-es versenyzői piac

HIRDETÉS
A Sauber versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, ha Carlos Sainz döntést hoz arról, hol folytatja a versenyzést 2026-ban, az ő jövője is világosabbá válhat.
Valtteri Bottas, Stake F1 Team Kick Sauber, sits in the back of the garage

A finn pilóta nemrég egy interjúban már kifejtette, nem aggódik amiatt, hogy nem jut neki hely a Forma-1 mezőnyében, most azonban Finnországban egy kerékpáros eseményen beszélt arról, egyelőre azért áll minden a versenyzői piacon, mert a Ferraritól távozni kényszerülő Carlos Sainz jövője még nem dőlt el.

Mint ismert, a spanyol pilóta szolgálataira a hírek szerint a Williams, valamint a 2026-ban az Audi gyári csapatává váló Sauber is igényt tartana. Bottas ez utóbbi csapatnál versenyez jelenleg, szerződése pedig az idei év végén lejár.

„Igen, az egész nagyjából azon múlik, mit csinál Sainz” — mondta a finn az Iltalehti című lapnak. „Azután számos darab a helyére kerül a versenyzői piac. Erre várnak a csapatok, ezért nem hoztak még döntéseket.”

Bottas azt mondja, „jelenleg” nem különösebben aggódik a jövője miatt, arról viszont ködösített, hogy van-e biztosnak tűnő helye a mezőnyben: „Nem tudok részletesebb információkkal szolgálni. Talán van [egy szerződés az asztalon], talán nincs” — mondta a rutinos pilóta, aki arra számít, a hétvégi Spanyol Nagydíjon felgyorsulhatnak az események.

„Talán elkezdődik a dolog ezen a héten, és akkor több információval tudok szolgálni. Meglátjuk, hogy változik-e a címem, vagy sem.”

Bottas azt ugyanakkor kizárta, hogy visszatér a Mercedeshez, noha kapcsolatban áll volt főnökével, Toto Wolff-fal: „Beszéltük, jó viszonyban vagyunk. De egy évnek nem sok értelme lenne számomra a Mercedesnél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!