Bottas: Soha nem láttam még ilyet korábban... - F1VILÁG.HU

Bottas: Soha nem láttam még ilyet korábban…

HIRDETÉS

Bár sokáig úgy tűnt, a dobogóra is esélyes lehet, Valtteri Bottas végül csak a kilencedik helyen fejezte be a vasárnapi Belga Nagydíjat egy buta baki miatt.


Bár sokáig úgy tűnt, a dobogóra is esélyes lehet, Valtteri Bottas végül csak a kilencedik helyen fejezte be a vasárnapi Belga Nagydíjat egy buta baki miatt.

A finn pilóta jól jött el a rajtnál, és a tizedik körig az élbolyban autózott, az ekkor megejtett kerékcsere során azonban csapata, a Williams nagyot hibázott: Bottas a lágy keverékű gumikkal kezdte volna meg a futam második etapját, az autó jobb hátuljára azonban véletlenül a fehér jelölésű közepes keverék került fel.

A hiba miatt Bottast áthajtásos büntetéssel sújtották, mely miatt minden esélyét elveszítette arra, hogy a jó eredményekért harcoljon.

A futam után az ifjú versenyző természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott.

„Soha nem láttam még ilyet korábban” – mérgelődött a finn tehetség.

„Az egyik gumi egy kicsit furcsának tűnt, és aztán szóltak, hogy az bizony közepes keverék. Nyilvánvalóan csalódottan vettem tudomásul, hogy megbüntettek, és értékes helyezéseket veszítettem ma.”

Bottas hozzátette, bár nagyon csalódott, fontosnak tartja, hogy tanuljanak ebből is, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi.

„Tanulnunk kell ebből a bakiból – de jelen pillanatban nyilvánvaló, hogy nagyon csalódottnak érzem magam.”

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke hozzátette, nagy hiba volt, de olyan gyorsan történt az egész, hogy a kiállás során egyszerűen nem tűnt fel senkinek.

Hirdetés

„A kerékcsere olyan gyorsan történt, hogy senki sem vette észre” – mondta csalódottsággal a hangjában a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!