Bottas: Sok apróság okozta idén Hamilton óriási fölényét - F1VILÁG.HU

Bottas: Sok apróság okozta idén Hamilton óriási fölényét

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője őszintén beszélt a 2020-as szezonjáról és arról, hogyan veszítette el a bajnokságot csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.
2020 Turkish Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a Török Nagydíjon megszerezte 7. világbajnoki címét, a britnek jelenleg 307 pontja van, míg Bottas 197 ponttal áll a második helyen. Mivel még 3 verseny van hátra az idei évből, a finn pilótának arra is vigyáznia kell, hogy ne veszítse el a 2. helyet Max Verstappennel, a Red Bull pilótájával szemben. 

„Az én részemről még nincs vége a szezonnak, van még három verseny, szóval még mindig sokat tudok tenni, hogy pozitív legyen az év vége” – nyilatkozta Bottas. 

A finn úgy érzi, sokat tanult az idei szezonból, és annak ellenére, hogy óriásinak tűnhet a különbség közte és Hamilton között, szerinte „nem volt sok” köztük csapattársával – a differencia sok apró dologból állt össze. 

„Az tény, hogy elveszítettem a bajnokságot, de továbbra is nyomom, és ha visszatekintek erre az évre, akkor sok pozitív dolog van, amit magammal vihetek. Sok területen tudtam fejlődni, és az biztos, hogy nem eleget, hogy megnyerjem a bajnokságot, de továbbra is nyomni fogom.”

„Igen, volt néhány balszerencsés verseny, ahol veszítettem néhány pontot, de voltak olyan futamok is, ahol Lewis jobb volt, mint én – végül ez hozta a különbséget. Néha csak nagyon kicsi volt a különbség az időmérő vagy a verseny vége szempontjából, figyelembe véve azt, hogy milyen stratégiát akartam, vagy hogy hogy végződtek a dolgok.”

„Ebben a sportban a pontkülönbség elég nagynak tűnhet, tudom, de végül ezt kis különbségek okozzák, és nem tudtam következetesen olyan top szinten versenyezni, mint Lewis idén – ez okozta a különbséget. Nem volt sok, de elég volt neki ahhoz, hogy nyerjen.

„Ezen dolgozni fogok a jövőben, mert úgy értem, minden évben egyre jobb leszek. Ez reményt ad nekem, motivációt, ez továbbra is hajt, és megpróbálok tovább fejlődni – szóval várom a következő évet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!