Bottas: Sokat javultunk, de még nem a miénk a legjobb autó - F1VILÁG.HU

Bottas: Sokat javultunk, de még nem a miénk a legjobb autó

HIRDETÉS
Sokat javult a Mercedes Forma-1-es csapatának autója a szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta – ezt mondja Valtteri Bottas, aki mindkét pénteki edzésen a leggyorsabb lett.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Sebastian Kawka Valtteri Bottas Mercedes

A német istálló a küszködés ellenére Lewis Hamilton révén nyerni tudott Bahreinben, ám azóta is állítják, jelenleg a Red Bull diktálja a tempót.

Ehhez képest az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki szabadedzésein a Mercedesek voltak a leggyorsabbak, míg a Red Bullnak problémás nyitónapja volt: Sergio Perez balesetbe keveredett a nyitóedzésen, Max Verstappen pedig délután mindössze 5 körig jutott műszaki probléma miatt.

Bottas azt mondja, a Mercedes W12-es versenyautója határozottan jobban viselkedik Imolában, mint három hete Bahreinben, ez pedig bizakodásra ad okot.

„Az autó sokkal jobbnak tűnik, mint a bahreini nyitónapon!” – mondta a finn pilóta. „Ahogy csütörtökön is mondtam már, ez egy másmilyen pálya, eltérő tapadási szintekkel és felülettel. A hétvége pozitívan indult, elégedettebb vagyok az egyensúllyal.”

„Az autó jobbnak tűnik – még mindig ugyanolyan típusú problémáink vannak, mint Bahreinben, de kevesebb. Nem tökéletes még, de még csak a második versenyhétvégén tartunk a huszonháromból, szóval remélhetőleg van időnk megoldani. Úgy érzem, előreléptünk, ez pedig nagyon jó.”

Bottas azt mondja, bár jó formában kezdtek, továbbra is a Red Bull autója a leggyorsabb.

„Az egész mezőny a közepétől az elejéig nagyon szorosnak tűnik. Ma még nem láttuk a legtöbbet a Red Bulltól, szóval majd szombaton, az időmérő harmadik etapjában meglátjuk. Nem kétséges, hogy gyorsak lesznek. Még most sem gondoljuk azt, hogy a miénk a leggyorsabb autó, és tényleg javítanunk kell szombatra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!