Friss hírek

Bottas: Sokat tanulhatunk ebből

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője rendkívül csalódott, amiért a verseny végi defekt miatt nem sikerült dobogóra állnia – de még pontot sem szerzett.

Mindkét Mercedes a verseny utolsó köreiben kapott defektet, azonban a két pilóta közül Valtteri Bottas volt a balszerencsésebb, ő ugyanis a 2. helyről a 11. pozícióba csúszott vissza, így még pontot sem sikerült szereznie. Csapattársa, Lewis Hamilton viszont célba ért a defektes autóval, és meg tudta tartani vezető helyét Max Verstappennel szemben. 

Bottas elmondta, először nem arra koncentrált, hogy a gumikkal spóroljon, ugyanis üldözőbe vette csapattársát, Hamiltont – amikor azonban észrevette, hogy problémái vannak, jobban vigyázott az abroncsokra. 

A finn elmondta, ugyan érezte a vibrációt, semmi jele nem volt annak, hogy ekkora lenne a baj. 

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, és nagyon szerencsétlen helyzet. A defekt után egy tejles kört kellett mennem, egyáltalán nem volt ideális. Tudtuk, hogy hosszú etapunk lesz a kemény gumikkal.”

„Megpróbáltam nyomást helyezni Lewisra, de a vége felé egyre nagyobb lett a vibráció” – mondta Bottas. „Ezt jelentettem a csapat felé a végén, arra gondoltam, hogy ki tudja, lehet, hogy valami probléma van, szóval megpróbáltam egy kicsit spórolni, de aztán egyszerűen ez történt – olyan hirtelen, hogy nem tudtam volna előre megjósolni.”

A szintén Silverstone-ban rendezendő 70. Évforduló Nagydíjra a Pirelli lágyabb abroncsokat visz magával, ezért Bottas úgy gondolja, esélytelen, hogy a csapatok egykiállásos taktikával próbálkozzanak. 

„Ez mindenki számára problémás lesz” – mondta. „Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egykiállásos taktika azokkal a keverékekkel, amelyeket jövő héten kapunk majd. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk ebből a hétvégéből. Túl kell lépnünk rajta.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!