Bottas: Sokat tanulhatunk ebből

2020 British Grand Prix,Sunday - LAT Images Valtteri Bottas puncture Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője rendkívül csalódott, amiért a verseny végi defekt miatt nem sikerült dobogóra állnia – de még pontot sem szerzett.

Mindkét Mercedes a verseny utolsó köreiben kapott defektet, azonban a két pilóta közül Valtteri Bottas volt a balszerencsésebb, ő ugyanis a 2. helyről a 11. pozícióba csúszott vissza, így még pontot sem sikerült szereznie. Csapattársa, Lewis Hamilton viszont célba ért a defektes autóval, és meg tudta tartani vezető helyét Max Verstappennel szemben. 

Bottas elmondta, először nem arra koncentrált, hogy a gumikkal spóroljon, ugyanis üldözőbe vette csapattársát, Hamiltont – amikor azonban észrevette, hogy problémái vannak, jobban vigyázott az abroncsokra. 

A finn elmondta, ugyan érezte a vibrációt, semmi jele nem volt annak, hogy ekkora lenne a baj. 

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, és nagyon szerencsétlen helyzet. A defekt után egy tejles kört kellett mennem, egyáltalán nem volt ideális. Tudtuk, hogy hosszú etapunk lesz a kemény gumikkal.”

„Megpróbáltam nyomást helyezni Lewisra, de a vége felé egyre nagyobb lett a vibráció” – mondta Bottas. „Ezt jelentettem a csapat felé a végén, arra gondoltam, hogy ki tudja, lehet, hogy valami probléma van, szóval megpróbáltam egy kicsit spórolni, de aztán egyszerűen ez történt – olyan hirtelen, hogy nem tudtam volna előre megjósolni.”

A szintén Silverstone-ban rendezendő 70. Évforduló Nagydíjra a Pirelli lágyabb abroncsokat visz magával, ezért Bottas úgy gondolja, esélytelen, hogy a csapatok egykiállásos taktikával próbálkozzanak. 

„Ez mindenki számára problémás lesz” – mondta. „Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egykiállásos taktika azokkal a keverékekkel, amelyeket jövő héten kapunk majd. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk ebből a hétvégéből. Túl kell lépnünk rajta.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!