Friss hírek

Bottas sokat tanult Hamiltonról új mérnökének hála

Valtteri Bottas azt mondja, nagyszerű lehetőséget kapott 2019-ben azzal, hogy Lewis Hamilton egyik volt mérnökével dolgozhatott együtt, ezáltal pedig megismerhette a hatszoros világbajnok metódusait.

Azok után, hogy Tony Ross a 2018-as szezont követően a Mercedes Forma-1-es csapatától a Forma-E-projekthez szerződött, Bottasnak új versenymérnökre volt szüksége idén, a német istállónál pedig az a döntés született, hogy 2019-ben Hamilton korábbi teljesítménymérnöke, Riccardo Musconi segíti a munkáját.

A szezon pedig remekül indult Bottas számára: az első négy futamból kettőt megnyert, és vezette a pontversenyt, végül azonban alulmaradt csapattársával szemben a vb-címért zajló küzdelemben.

Bottas mindenesetre úgy érzi, idén is sikerült fejlődnie, ez pedig részben annak köszönhető, hogy együtt dolgozhatott Musconival.

„Jól jött nekem a váltás, az eltérő munka a mérnökökkel” – mondta a finn pilóta a Motorsport.com című lapnak.

„És az is, hogy Lewis oldaláról megkaptam Riccit, és együtt dolgozhattam vele. Ő részleteiben ismeri Lewis vezetési technikáit, és az, ahogy beállítja az autót. Ez eleve egy nagyszerű lehetőségnek ígérkezett arra, hogy egy kicsit többet nyerjek annál, mint amiket a meetingeken kapok, és amit látok az adatokból.”

„Jó volt ez a fajta megközelítés mérnöki szempontból.”

3 éve, amikor Hamilton Nico Rosberg csapattársa volt, a Mercedesen belüli rotáció okozott némi feszültséget házon belül. Ezúttal viszont nyugodt volt a légkör, Bottas szerint pedig ez jól mutatja, milyen harmonikusan tudnak együtt dolgozni.

„Soha nem volt ez probléma. Ez kétségkívül azt mutatja, hogy megbirkózunk a dolgokkal. Hamilton pedig továbbra is ki van éhezve arra, hogy még jobbá váljon. És számára is egy lehetőség, ha más emberekkel dolgozhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!