Bottas: Sokat tanultam a kiábrándító tavalyi hétvégékből - F1VILÁG.HU

Bottas: Sokat tanultam a kiábrándító tavalyi hétvégékből

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Sokat tanult a kiábrándító 2017-es versenyhétvégékből a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas.

A finn versenyző szemmel láthatóan következetesebb formát mutatott a 2018-as idény első versenyein, mint tavaly, habár versenyt nyernie még nem sikerült.

Bottas Bahreinben Kínában és Spanyolországban a 2. helyen ért célba, miközben Bakuban az élről esett ki defekt miatt.

„Azt gondolom, idén eddig többé-kevésbé sikerült elérnem azokat a célokat, amiket célul tűztem ki magamnak a teljesítményt tekintve az év elejére” – mondta a finn.

„Úgy gondolom, képes voltam jó teljesítményt nyújtani a tavalyi év vége óta. És nem voltak olyan hétvégék, melyeken messze le voltam maradva, miközben tavaly volt néhány ilyen. Szóval úgy érzem, tanultam ezekből, és tovább kell folytatnom a fejlődésem.”

„Nincs olyan dolog, amiből az ember nem tud tanulni, szóval remélem, hogy tudok még javulni. Elég vegyesen alakultak a versenyeim, és olykor az eredményeket sem éreztem olyan jónak, mint amilyen lehetett volna a tempónk alapján.”

A legutóbbi, barcelonai versenyen Bottas 20 másodperces hátrányban ért célba csapattársa, Lewis Hamilton mögött, elmondása szerint azonban „számos tényező” befolyásolta az eredményt.

„A hátrányom Lewishoz képest óriási volt, de azt gondolom, ezt számos tényező befolyásolta. Elégedett vagyok és tudom, hogy versenyeket nyerhetek, és megvan a tempóm ehhez. Idén rendkívül nehéz ez, de lehetséges, és össze is fog jönni.”

„Még nagyon korán van, és remélem, hogy már magam mögött tudhatom a balszerencsémet idénre. Legalább csapatként sikerült nagy csapást mérni a Ferrarira a pontokat tekintve, de még nagyon korán van.”

Hirdetés

„És közelebb kerültem Sebastianhoz [Vettel] is, Kimi [Räikkönen] előtt vagyok, ez pedig jó. De annyira korán van, hogy még nem is igazán foglalkozom a pontokkal, csak a versenyekre összpontosítok, ahogy jönnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!