Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottas: Sokat tanultunk a keddi tesztnapon!

Igazán hasznos volt a 2018-as versenyautóval lebonyolított keddi tesztnap a Mercedes Forma-1-es csapata számára – mondja Valtteri Bottas.

A címvédő istálló két napot tölt el Silverstone-ban annak érdekében, hogy gyakorolja a koronavírus-járvány miatt az idei szezonban érvényben lévő protokollokat.

A teszten természetesen nem az idei autóval köröz a csapat, hanem a 2018-as, W09-es modellel, melyet kedden Valtteri Bottas terelgetett a brit versenypályán.

„Azt gondolom, nagyon hasznos nap volt ez a csapat számára” – mondta a nap végén a finn pilóta.

„Nyilván mindenki távol volt a versenyzéstől és a garázstól egy ideje, és sok új szabály van, az egészségünk miatt pedig óvatosnak kell lennünk a különféle dolgokkal. Jó gyakorlás volt ez.”

„Szerintem sokat tanultunk a nap során, hogy hogyan csináljuk hatékonyabban a dolgokat, és megbizonyosodjunk arról, hogy mindenki biztonságban lesz, amikor elkezdünk versenyezni.”

„Imádtam, hogy visszaülhettem az autóba, alig várom már Ausztriát, hogy ismét versenyezzünk!”

Fotó: Mercedes

A Mercedes számos procedúrát kipróbált Silverstone-ban, például a rajtprocedúrát is, mely során a szigorú koronavírus-szabályok miatt csak a legszükségesebb szakemberek lehetnek ott a rajtrácson.

A csapat egyébként nemrég minden dolgozóját koronavírus-tesztnek vetette alá, és azok, akik ott vannak Silverstone-ban, negatív eredményt produkáltak.

A tesztnapok során minden csapattag arcmaszkot visel, azok a mérnökök pedig, akik közeli kapcsolatban voltak Bottasszal, egy arcpajzsot is kaptak.

Úgy tudni, hamarosan a Ferrari is lebonyolít majd egy privát tesztet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!