Bottas: Sokat tanultunk a keddi tesztnapon!

Silverstone Test, Day 1 - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Igazán hasznos volt a 2018-as versenyautóval lebonyolított keddi tesztnap a Mercedes Forma-1-es csapata számára – mondja Valtteri Bottas.

A címvédő istálló két napot tölt el Silverstone-ban annak érdekében, hogy gyakorolja a koronavírus-járvány miatt az idei szezonban érvényben lévő protokollokat.

A teszten természetesen nem az idei autóval köröz a csapat, hanem a 2018-as, W09-es modellel, melyet kedden Valtteri Bottas terelgetett a brit versenypályán.

„Azt gondolom, nagyon hasznos nap volt ez a csapat számára” – mondta a nap végén a finn pilóta.

„Nyilván mindenki távol volt a versenyzéstől és a garázstól egy ideje, és sok új szabály van, az egészségünk miatt pedig óvatosnak kell lennünk a különféle dolgokkal. Jó gyakorlás volt ez.”

„Szerintem sokat tanultunk a nap során, hogy hogyan csináljuk hatékonyabban a dolgokat, és megbizonyosodjunk arról, hogy mindenki biztonságban lesz, amikor elkezdünk versenyezni.”

„Imádtam, hogy visszaülhettem az autóba, alig várom már Ausztriát, hogy ismét versenyezzünk!”

Fotó: Mercedes

A Mercedes számos procedúrát kipróbált Silverstone-ban, például a rajtprocedúrát is, mely során a szigorú koronavírus-szabályok miatt csak a legszükségesebb szakemberek lehetnek ott a rajtrácson.

A csapat egyébként nemrég minden dolgozóját koronavírus-tesztnek vetette alá, és azok, akik ott vannak Silverstone-ban, negatív eredményt produkáltak.

A tesztnapok során minden csapattag arcmaszkot visel, azok a mérnökök pedig, akik közeli kapcsolatban voltak Bottasszal, egy arcpajzsot is kaptak.

Úgy tudni, hamarosan a Ferrari is lebonyolít majd egy privát tesztet.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS