Bottas: Sokba kerültek idén a Williams gumiproblémái

A sorozatos gumiproblémák miatt rengeteg pontot veszített az idei szezonban a Williams Forma-1-es csapata – mondja Valtteri Bottas, az istálló versenyzője.


A sorozatos gumiproblémák miatt rengeteg pontot veszített az idei szezonban a Williams Forma-1-es csapata – mondja Valtteri Bottas, az istálló versenyzője.

A Williams a Force Indiával vív nagy csatát a konstruktőri negyedik helyért, 6 futammal a bajnokság vége előtt a grove-i istálló mindössze 1 ponttal van lemaradva riválisától.

A Williams bevallottan a gumikkal küszködik továbbra is, a probléma megoldásának reményében pedig nemrég leszerződtették a Ferraritól Antonio Spagnolót, aki komoly tapasztalattal rendelkezik az abroncsok tekintetében.

„Volt néhány olyan verseny, melyeken kétségkívül nem optimalizáltuk a kalkulációinkat a gumik élettartamára, és több más dologra vonatkozóan” – mondta Bottas.

„A gumik megértése tekintetében abszolút nem voltunk a top 4-ben, márpedig, ha a bajnokságot ott akarjuk befejezni, akkor minden területen oda kell tennünk magunkat – de főleg a gumikkal.”

„Néhány csapat jobban dolgozik ebben a tekintetben, és ez sok pontba került nekünk idén – de tisztában vagyunk vele, és dolgozunk is az ügyön.”

Arra a kérdésre, hogy a Force Indiával való küzdelem tükrözi-e a Williams helyzetét, Bottas így felelt: „Azt gondolom, igen.”

„Még ha néhány versenyen úgy is éreztük, hogy tempó tekintetében egy szinten vagyunk, vagy egy kicsit jobban is teljesítünk, valahogy jobban jöttek ki ezekből a helyzetekből. Hockenheim jó példa erre. A stratégiával kapcsolatban végzett számításaink egyszerűen nem feleltek meg a valóságnak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS