Friss hírek

Bottas számolni sem tudta, hány beállítást próbált ki a szimulátorban

Kőkeményen dolgozott a Mercedes Forma-1-es csapata az elmúlt hetekben annak érdekében, hogy javítson idei versenyautójának teljesítményén – mondja Valtteri Bottas.

Bár a német istálló Lewis Hamilton révén megnyerte a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, az első versenyhétvége során jól látszott, nyers tempó tekintetében a Mercedes hátrányban van a Red Bull-lal szemben.

A csapat brackley-i és brixworth-i gyáraiban kőkemény munka folyt annak érdekében, hogy javítani tudjanak a W12-es versenyautó teljesítményén.

Hirdetés
 

Valtteri Bottas elárulta, rengeteg beállítást kipróbáltak a szimulátorban.

„A versenyek között Brackley-ben voltam a szimulátorban, próbáltam a beállításokon dolgozni, próbáltam válaszokat találni, hogy minél több teljesítményt tudjunk kisajtolni az autóból. Számolni sem tudtam már, mennyi beállításvariáción rágtuk át magunkat a szimulátorban” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

„A második versenyhétvége előtt szerintem bőséges eszköztárból válogathatunk. De nyilván nem olyan a helyzet, mint pár éve, amikor folyamatosan mehettünk, dolgozhattunk néhány napot egyhuzamban, és a többi. A jelenlegi helyzetben a szigorítások közepette próbáltuk a legtöbbet kihozni ebből.”

„És ugyanez igaz a csapatra is. Korlátozott a fejlesztési idő, szóval a hatékonyság és a tervezés a kulcs.”

Bottas abban bízik, csökkenteni tudják hátrányukat a Red Bull-lal szemben.

„Tény, hogy idén a fejlesztési ráta kisebb lesz, mint az elmúlt 2-3 évben. Kevesebb időt tölthetünk el a szélcsatornában, kevesebb időt tölthetünk el a motorral a próbapadon. Szóval sokkal jobban kell a szimulációkra támaszkodnunk.”

„Továbbra is úgy gondolom, hogy el tudjuk kapni őket. Az autóban átélt érzéseimre alapozva mondom azt, hogy van még mit kihozni belőle, ha el tudjuk találni az egyensúlyt. Ha sikerül egy kicsit vezethetőbbé tennünk az autót, és jobb egyensúlyt találunk a kanyarokban… Azt gondolom, tényleg csak az autó megértésén, a beállítások finomhangolásán múlik.”

A 2021-es idény a Forma-1 történetének leghosszabb idényének ígérkezik a maga 23 nagydíjhétvégéjével, így lesz ideje felzárkózni a Mercedesnek.

„23 verseny lesz, bőven van idő tanulni a csomagról, és fejleszteni a korlátozások közepette is. Hatékonyabbnak kell lennünk, mint a többi csapatnak.”

„Tudjuk, hogy a Red Bull általában jó az évközi fejlesztésekben. Meg kell próbálnunk gyorsabbnak lennünk így vagy úgy.”

A rutinos finn pilóta szerint egyik csapat sem fog dominálni a 2021-es idény során.

„A kiindulási pontot látva szerintem nehéz lesz idén dominálni egy-egy hétvégén, de nem tudhatjuk… Még csak egy pályán láttuk az autókat, és korábban is elég komoly teljesítményingadozást láttunk a bizonyos helyszínek között. Nem tudhatjuk, de én kétlem, hogy bárki is dominálni fog idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas számolni sem tudta, hány beállítást próbált ki a szimulátorban
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra
Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben
Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben
Hamilton egy szokatlan megoldás miatt küszködik annyira a Mercedes autójával

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!