Bottas: Szépen felzárkóztunk a pénteki problémák után - F1VILÁG.HU

Bottas: Szépen felzárkóztunk a pénteki problémák után

HIRDETÉS
Elégedetten nyilatkozott utolsó bahreini tesztnapját követően a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn azt mondja, úgy érzi, sikerült bepótolniuk azt, amit az első tesztnapon elveszítettek.
2021 Bahrain Pre-Season Test, Day 2 - Jiri Krenek Valtteri Bottas Mercedes

Bottas a bahreini teszt pénteki napján mindössze 6 körig jutott, Mercedesében ugyanis váltót kellett cserélni. A finn pilóta így rengeteg pályaidőt veszített, szombaton és vasárnap pedig mindent megtett azért, hogy pótolja mindezt.

A világbajnoki pontverseny tavalyi 2. helyezettje szombaton 58, vasárnap pedig 86 körig jutott, és úgy érzi, elégedett lehet ezzel.

„Úgy érzem, szépen felzárkóztunk” – mondta Bottas azt követően, hogy délelőtt utoljára tesztelt a Mercedes autójával.

„Azt nem mondhatom, hogy sikeresen teljesítettünk annyi kilométert, amennyit szerettünk volna ebben a 3 napban, de valójában nem vagyunk annyira messze ettől. Tegnap úgy éreztem, hogy 95 százalékban a legtöbbet hoztuk ki a napból, ma pedig 100 százalékot. Nagyon szolid napunk volt ma a megtett körök, illetve a teszt minőségét illetően.”

„Szóval igen, figyelembe véve, hogy mi történt a nyitónapon, és hogy miképp ment a második és harmadik tesztnap, elégedett vagyok. De most ideje teljesítményre konvertálni az adatokat az első versenyt megelőző két hétben.”

A Mercedes versenyzője említést tett arról is, elégedett volt azokkal a változtatásokkal, melyeket csapata annak érdekében eszközölt, hogy javítson az autó hátulján.

„Úgy érzem, sikerült némi előrelépést tenni. Nyilván mindig van hová fejlődni, de az az érzésem, hogy jó irányba mentünk tovább, és jobb lett a helyzet” – magyarázta Bottas.

„Még nem vagyok 100 százalékig elégedett az autóval, de az év ezen szakaszában az ember soha nem is lehet. Tovább dolgozunk, próbálunk javítani az egyensúlyon, próbálunk javítani az autó viselkedésén, és remélhetőleg ettől gyorsabb lesz majd.”

„Még egyáltalán nem tudjuk, hogy állunk jelenleg. Háromnapnyi tesztelés után úgy, hogy az első napon problémáink voltak, nehéz megmondani… De tényleg a munkára fókuszálunk, és próbálunk gyorsabbá és gyorsabbá válni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!