Friss hírek

Bottas szerint a Ferrari a favorit Franciaországban

Fotó: Mercedes

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, a Kanadában látottak alapján a Ferrari vág neki abszolút favoritként a hétvégi Francia Nagydíjnak.

Miközben a Mercedes sokat küszködött Montrealban, a Ferrari Sebastian Vettel révén nyerni tudott, így a német az összetett pontversenyben is átvette a vezetést.

A győzelemért azonban nemcsak a Mercedes és a Ferrari, hanem a Red Bull is harcban lehet hétvégén – erre hívta fel a figyelmet Bottas is, aki reméli, a Paul Ricard versenypálya fekszik majd autójának.

„A Ferrari a favorit az alapján, amit Montrealban láttunk úgy az időmérős, mint a versenytempót tekintve” – mondta a finn.

„Elméletben a mi autónk is rendben lesz itt, de papíron Montreal is jó pálya volt számunkra, a Ferrari mégis gyorsabb volt nálunk. Szóval nehéz lesz, jó eséllyel három csapat harcol majd a győzelemért. De pénteken majd okosabbak leszünk.”

A Mercedes Kanadában tervezte bevetni új specifikációjú motorját, ám megbízhatósági aggályok miatt ezt végül elnapolta. A terv az, hogy a továbbfejlesztett aggregát Franciaországban debütál, ám nem kizárt, hogy tovább csúszik az éles bevetés.

Bottas azt mondja, nagyon kellene már az új motor, de nemcsak az erőforrást tekintve kell fejlődniük, az autón is javítaniuk kell.

„Természetesen kellene már egy új motor, mert amit eddig használtam, az már hét versenyt teljesített. Nagyon szeretnénk már használni az új specifikációt, de pénteken kell megerősítést kapnunk, hogy bevethetjük-e, vagy sem.”

„Nagyon szoros a küzdelem a három topcsapat között minden egyes hétvégén, szóval minden előny, amire szert tehetünk, nagyon fontos, ha meg akarjuk nyerni a világbajnokságot. Szóval nagyon várjuk már az új motort, a terv az, hogy bevetjük – remélhetőleg így is lesz.”

„Szükségünk van némi fejlődésre, ha harcolni akarunk a győzelmekért, szóval reméljük, hogy megkaphatjuk, ugyanakkor viszont az autón is javítanunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!